Urfa'nın 'Ressam Ninesi' vefat etti

Geçirdiği beyin kanaması sonucu bir süre yoğun bakımda tutulan ve bir tarafında kısmi felç oluşan Şanlıurfa'nın ressam ninesi Şefika Güneş'in vefat haberi bu sabaha karşı geldi. Ünlü bir sanatçı olmayı hayal eden Şefika Güneş'in vefatı hem ailesini hem sanatla ilgilenenleri üzdü.
Ruha TV'in sahibi Gazeteci Ahin Güneş'in annesi, eski Milletvekili Mehmet Güneş'in ablası, Hadi Güneş'in eşi, Şanlıurfaspor İcra kurulu başkanı ve futbol şube sorumlusu Maruf Güneş'in halası, 77 yaşındaki 7 çocuk annesi Şefika Güneş'in yarın Çamlıdere köyünde Hacı Maruf camisinde öğlen namazına müteakip defnedileceği bildirildi. Taziyesinin de Özlek Camii taziye evinde yapılacağı öğrenildi.
TABLOSU İNGİLTERE'DE KARTPOSTAL OLMUŞTU
Ressam nine bugüne kadar hayalini gerçekleştiremedi; ancak oğlunun hazırladığı internet sitesinden eserlerini bütün dünyaya göstermeyi başarmıştı. Hiç okul yüzü görmeyen; ancak 27 yıldır resim yapan Urfalı ressam Şefika ninenin tablosu İngiltere'de kartpostal olmuştu.
Resim yapmaya 1985 yılında eşi Hadi Güneş'in portresini yaparak başlayan Şefika Güneş, herhangi bir resim eğitimi almadı. Şefika nine, evinin oturma odasını resim galerisine çevirmişti. Güneş, bugüne kadar 8 kişisel, 9 karma resim sergisine katılmıştı. Şefika Güneş'in 500'ün üzerinde yağlıboya tablosu bulunuyordu. YENİURFA