Sinan Sır: Taşeron yasası başka bahara kaldı

Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan SIR Taşeron Yasası ile ilgili açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:
"Bilindiği üzere Ak Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle birlikte taşeron kelimesiyle tanışmış olduk. Yıllardır taşeron olarak kamuda çalışan işçi emekçi kardeşlerim durumu içler acısı. Biz bunu kısacası modern kölelik de diyebiliriz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve aynı zamanda Şanlıurfa Milletvekili olan Sayın Faruk ÇELİK defalarca miting meydanlarında taşeron işçileri seçim malzemesi olarak kullanmış olup, seçim meydanlarında çeşitli vaadlerde bulunmuştur. Maalesef 4 yıl Bakanlık süresi bitti ama taşeronla ilgili bir arpa boyu yol almış değil.
En son meclis kapanmadan çıkacak torba yasada kamuda çalışan taşeron işçilere toplu sözleşme hakkı verilecek dendi ama meclis kapandı, böyle bir yasa çıkmadı. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum. Seçim bildirgesini hazırlarken taşeron işçi kardeşlerimize unutmamalarını diliyorum.
Bilindiği üzere Türkiye'de toplam 2 milyona yakın taşeron işçi çalışıyor. Bunlardan 600 bini kamuda diğer geri kalanı ise özel sektörde çalışmaktadır. Bizim işçi sendika temsilcisi olarak Türkiye'deki bu modern kölelik sisteminin bir an önce ortadan kaldırılması ve bunun için biz sendika olarak elimizden gelen tüm argümanları kullanarak sonuna kadar direneceğiz". Dedi.
MEHMET ER