Ağır ihmalin sorumlusu aranıyor !

Şanlıurfa'da 10 ay önce yapılan ihmalin faturası ağır oldu. Ailesi ile birlikte gittiği parkta oyun oynarken demir korkuluklara tutunduğu sırada elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki Berfin Şimşek'i kurtaran Zehra Karagöz yaşam mücadelesi sürüyor. Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi süren Karagöz'ün komalık durumunun devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan küçük kız Berfin Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

KARAGÖZ:"ADLİ MERCİLERDE HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

3 çocuk annesi Zehra Karagöz'ün eşi Fehmi Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:"Yaklaşık 10 ay önce Karaköprü Belediyesine bağlı bir parkta olay yaşandı. Hiçbir yetkili yanımıza uğramadı, sıkıntıda olduğumuzu bildikleri halde. Eşim 3 çocuk annesi Zehra Karagöz solonum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor. 10 aydır da her hangi bir ilerleme yok. Parkın açılışı yapıldıktan aile fertlerimiz parkta dinlenirken olay yaşandı. Açılış yapıldıktan sonra inşaatın hiçbir anlamı yok bence. Eğer tehlikeli ise milleti niçin içeriye alıyorlar onu anlamıyorum. Etrafını çevirsinler, kimse girmemesi gerekiyor. Olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Herhangi bir yardım talebimiz yok kimseden. Belediye Başkanı olaydan 10-15 gün sonra hastaneye geldi, görüştük. Ondan sonra hiçbir yetkili görmedim, maddi açıdan da yardım almadık. Olsa da kabul etmem. Adli mercilerde hakkımızı arayacağız. Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Doktorlarda yatalak bir hasta olacağı konusunda açıklama yaptı. Ömür boyu öyle kalacak işte. Belediyenin kusuru bulunuyor. Bilirkişi yaptığı incelemede, 8/2 Karaköprü Belediyesini, 8/2 DEDAŞ'ı, 8/4'te müteahhiti kusurlu buldu. Belgesi elimizde bulunuyor. Mahkemeye başvuracağım. En kısa sürede hukuki süreci başlatacağım."

ÇİFTÇİ: PROJELER GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN İŞ KAZALARI OLABİLİR!

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,"Hadise parkın yapım aşamasında gerçekleşti. Doğu Kent parkımız ihaleli bir parktır. Firma yapım çalışmaları aşamasında parkı teslim almadan bir olay gerçekleşti.
Halkımız yapımda iken değerlendirmek istiyor. Biz hastane iken aileye 3-5 defa ziyaret gerçekleştirdik. Ailesini ziyaret ettik, muhtarımızla irtibat halindeyiz. Rabbimden şifa diliyorum. Kontrollerini hemen yaptık. Sorumluluk anlamında sorunun nereden kaynaklandığını tespit ettik, ilgili birimlere bu tespitimizi aktardık. Bilimsel bir şekilde üniversite ve DEDAŞ'tan uzman arkadaşları aradık. Kazanın tüm sebeplerini hepsini rapor haline getirip ilgili birimlere aktardık. Rabbimden şifa diliyorum. O kadar iş yapıyorsunuz, proje gerçekleştiriyorsunuz iş kazaları bu anlamda olabiliyor.
Üzülüyoruz, insani olarak da ilgilendiğimizi belirtmek istiyorum. Üzerimize düşeni yaptığımızı belirtmek istiyorum. Yine de yapacağız." ifadelerine yer verdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ