'Yarımtepe Cami' ibadete açılıyor

Karaköprü İlçesine bağlı Yarımtepe Mahallesi'nde yıkılma tehlikesi yaşayan ve Karaköprü Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen camii, Karaköprü Belediyesi ve Mahalle sakinlerinin el birliği ile tekrardan onarılarak ibadete açılıyor. Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, beraberindekilerle birlikte bitme aşamasına gelen ve en kısa sürede ibadete açılacak olan YarımtepeCamiideki çalışmaları yerinde inceledi. Yarımtepe Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Çoban ve Camii imamı ile görüşen Çiftçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Birlik ve beraber neticesinde yaptırılan bir caminin ortaya çıktığını belirtenKaraköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yarımtepe mahallemizde bulunan caminin yıkımını belediyemiz yaptı. Daha sonra Belediyemiz ve hayırsever insanlarımızın işbirliği ile tekrardan onarıldı. Yarımtepe mahallemizde oturan tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliği neticesinde bir camii ortaya çıktı. Bu camide hayrı olan, destek veren herkesten Allah razı olsun. Birlik ve Beraberlik budur. İnancımız gereği bizler her zaman birlik ve beraberliği göstermek durumundayız" dedi.

"MEKANLAR ANCAK  VE ANCAK İNSANLARLA GÜZELLEŞİR"

Onarımı bitme aşamasına gelen caminin birkaç gün içinde ibadete açılacağını aktaran Başkan Çiftçi, "Camiler Allah'ın evi, hepimizin ibadet noktasıdır. Camilerimiz çocuklarımızın ibadetle, ilimle tanışabilmeleri, peygamber efendimizin hayatını ve tüm peygamberlerimizi anlayıp kavrayabilmeleri için bu tür mekanlara ihtiyaç var. Yarım tepe mahallemiz el birliği ile başardı. Bundan sonra tüm çocukları, gençleri camilere göndermek düşer. Bu mekanlardan iyi istifade etmek düşer. Yoksa sadece mekanları fiziksel olarak güzel olması yetmiyor. Mekanlar ancak ve ancak insanlarla güzelleşir. İnsanların oralara rağbet göstermesi ile güzelleşir. Çok şükür yavaş yavaş mahallelerimizin tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu camimizi de en kısa zamanda el birliği ile açacağız" diye konuştu. Başkan Çiftçi, birlik ve beraberlik örneği gösterip caminin onarılmasında yardımcı olan başta Yarımtepe mahallesi sakinleri olmak üzere emeği geçen herkes teşekkür etti.
YENİURFA