Sahte belgeyle vekili referans yaptılar

Sahte belge soruşturmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda 5 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınana kişilerden biride, AKP Milletvekili Mehmet Akyürek'in yeğeni M. A olduğu belirlendi. İddiaya göre sahte belge alan mağdurların, Miletvekili Akyürek'in referansı ile Suriyeli mültecilerin bulunduğu çadırkentlere yerleştirildi.
Milletvekili Akyürek'in refaransı ile sahte belge ile işe giren 29 kişi tamamı, güvenlik şirketi tarafından organize sahtecilikten ortaya çıkmasından sonra işten atıldı.
Resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları ile etkin mücadele kapsamında yapılan soruşturmada, Viranşehir'de, polis tarafından düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle 2 yıldır Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırkentte güvenlik görevlisi olarak çalışan 29 kişi ile bu kişilere sahte belgeleri temin ettikleri öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı. Viranşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çadır kentte çalışan 29 özel güvenlik görevlisinin, hiç kursa gitmeden sahte belge ile işe girdiğini saptadı. Polisler, bu kişilere para karşılığı sahte belge temin eden 5 şüphelinin adres ve isimlerini belirlerken, 2 yıldır çadır kentte çalışan 29 kişinin Devleti 300 bin'den fazla zarara uğrattığı belirtiliyor. Operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken, çadır kentte çalışan 29 sahte özel güvenlikçinin işine son verildi. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 31'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, sahte belge temin ettiği saptanan M.A., A.E. ve L.D., 'resmi belgede sahtecilik' suçundan tutuklandı.
Milletvekili Akyürek'in yeğeni olan M.A halen tutuklu bulunuyor. Bu haberin Viranşehir ilçesinden yayılmasından sonra vatandaşlar rahatsızlığını dile getirdiler. Milletvekili Mehmet Akyürek'in dolaylı olarak da isminin böyle bir olayda geçmesine üzüldüklerini belirtti.
MEHMET CANBEK