Boğularak öldürülen kadının cinayetinde 4 şüpheli

Şanlıurfa'da, boğularak öldürülmüş halde sokakta cesedi bulunan kadının anne ve babasının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, 17 Eylül'de Yenice Mahallesi'nde Zahide Akgül'ün (19) cesedinin bulunması üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının eşinden ayrı yaşadığını ve bir süre sığınma evinde kaldığını tespit etti. Ailenin üzerinde yoğunlaşan polis ekipleri, baba Mustafa Ç'nin aracında ip bulunması ve Akgül'ün de boğularak öldürüldüğünün belirlenmesi üzerine araçta DNA çalışması yaptı. Babanın ilk ifadesinde kızını bir yıldır görmediğini belirtmesine rağmen, DNA raporunda araçta Akgül'e ait parmak izleri çıktı.
Bunun üzerine polis, baba Mehmet Ç, anne Hacır Ç, Mustafa D. ve Halil G'yi gözaltına aldı. Mehmet Ç'nin ifadesinde "kızının 'yasak ilişki' yaşadığını düşündüğünü belirterek, böyle bir hayat yaşamasını istemediği için kızını öldürüp cesedini ilişki yaşadığını düşündüğü kişinin evinin yakınına bıraktıklarını" söylediği öğrenildi.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "boğmak suretiyle kasten adam öldürmek, yardım ve yataklık" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Olay
Merkez Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesi'nde 17 Eylül'de sokakta ölü bulunan ve üzerinde kimlik çıkmayan kadının cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmış, yapılan incelemede Zahide Akgül olduğu belirlenen kadının boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.