Doğum Hastanesi'ndeki sıkıntılara cevap arandı

Şanlıurfa il genelinde nüfusa kayıt edilen doğum sayısı her yıl 60 binin altına düşmüyor. Birde kayıtlara girmeyenler düşünüldüğünde yılda 75-80 bin civarında nüfus artışı bulunuyor. Artan nüfus artışından dolayı en çok etkilenler hastaneler oluyor. Kapasitenin üzerinden hasta bakmak zorunda kalan hekimler ve sağlık çalışanları bir takım sıkıntılar yaşarken hasta ve hasta yakınları da bu durum en çok etkilenenler arasında yer alıyor.
Hasta yakınlarına insan dışı muamele iddialarına cevap veren Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de doğum hızının en fazla olduğu illerin başında Şanlıurfa geldiğini söyledi. Şeyhanlı, Suriyelilerin Şanlıurfa'da bulunması sebebiyle doğum sayısının yüzde 50 artığını belirterek hastane çalışanlarına büyük bir yük getirdiğine dikkat çekti. Şeyhanlı, şunları kaydetti:"Yaşanan bu sorun sadece Urfa'nın sorunu değil, tüm Türkiye'nin sorunudur. Bu konu da üst merciler, siyasiler, sorumlular bu konuda hassaslar. Yaşanan bu sıkıntıları her defasında kendilerine ilettik. Bu konuda çalışmalar yürüttüklerini ifade etmek istiyorum. Hastane yakınlarına insan dışı muamele iddialarına kesinlikle inanmıyorum.
1 yıllık hizmet sürem boyunca bu tür sorunlarla muhatap oldum. Yaptığım araştırmalarda dışarıya yansıdığı gibi olmadığını belirtmek istiyorum. Dil sorunu bilmeyen vatandaşlarımız var.
Doğumdan dolayı pozisyon vermek için anlaşamama gibi sorun yaşanıyor, bir takım hareketlerde bulunuyorlar. Karşı tarafta da bu durumu şiddet olarak algılıyor.
Bu konuda rahatım, öyle bir şey olmadığı kesinlikle temin ediyorum."
ZEKİ ALTUNDAĞ