TOKİ bilmecesi hala çözülemedi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Maşuk'ta yaptığı konutlara tepkiler dinmiyor. Aylık ödemelerin yüksek olması nedeniyle ev hayali kuranların hayali suya düştü. Diğer illerde konut yapan TOKİ'nin Urfa'da yaptığı çalışmanın fiyatlarını düşürmemesine tepkiler sürerken 'herkesin bir evi olacak' sloganla seçim meydanlarında vatandaşlara umut veren siyasilerin yaşanan soruna el atması bekleniyor.

'ÜYELERİMİZİN TEPKİSİNİ DURDURMAKTA ZORLANIYORUZ'

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, üyelerinin bu şartlarda ev sahibi olmasının mümkün olamayacağını belirtiyor. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Mehmet Altun, TOKİ'nin ödemelerde düzenlemeye gitmesini istedi.

Altun, bu şartlarda üyelerinin ev alamayacağını belirterek yetkilileri göreve davet etti. Fiyatların çok yüksek olduğunun altını çizen Altun,"Karaköprü bölgesinde 95 bin ila 106 lira arasında basın mensuplarına yönelik site yapıldı. Aynı şartları taşıyan evlere Maşuk'ta 158 bin fiyat biçildi. Diğer illerin kıyaslamasını yaptığımız zaman Şanlıurfa'da fahiş fiyatlar ön plana çıkıyor. Taksitlerimiz peşinatı ödedikten sonra başlıyor, bu durumda ev sahibi olmamız mümkün değil. Şu anda kiracı olan birinin çift kira ödemesi mümkün değil. Anahtar teslimatından sonra ancak ödeyebilirler üyelerimiz. Taksitlerin 180 aya yayılmasını istiyoruz. Üyelerimizin tepkilerini durdurmakta zorlanıyoruz. Aileriyle birlikte Rabia Meydanı'nda miting yapmak istiyorlar. Biz inanıyoruz ki bu memleketin belediye başkanı, İl başkanı, valisi, milletvekili, bakanı var. Bu işte en büyük Bakanımız Faruk Çelik'e ait. TOKİ yetkilileri ile görüşerek bu sorunlarımızı çözmesini üyelerimizin adına rica ediyoruz. Kendisinden bu konuda destek bekliyoruz. Sayın bakanımızdan son bir kez bu işe el atıp sorunun çözülmesinde katkı sağlamasını bekliyoruz, inanıyoruz ve güveniyoruz da."diye konuştu.

'AYLIK BİN 500 LİRA TAKSİT'

TOKİ, 3+1 dairelerde ortalama 15 bin lira peşinat için 96 ay vade ile aylık yaklaşık bin 500 lira taksit talep ediyor. Diğer alternatiflerde ise peşinatı ve vadeyi arttıran TOKİ, aylık 800 ile 1000 lira taksit ödenmesini istiyor. 4+1 daireler için belirlenen aylık ödemeler ise daha da yüksek meblağa da bulunuyor.

ZEKİ ALTUNDAĞ