SİPER-SEN Genel Kurulu yapıldı

Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 15/j maddesinde yapılan değişiklik ile sendikal haklarımıza kavuşmamızın ardından Emniyet Teşkilatında görevli sivil personel tarafından kurulan Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (SİPER-SEN)'in 1. Olağan Genel Kurulunu Pazar günü yapıldı. Ankara'da yapılan genel kurulda SİPER-SEN Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Faruk Aktaş seçildi.
SİPER-SEN Geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor. Faruk Aytaş (Başkan), Ahmet Sağlam (Genel Sekreter), Hidayet Şakalar (Teşkilatlanma), Ahmet BURAK (Mali İşler), Cenap Daştan (Mevzuat ve Toplu Sözleşme), Nurgül Mert (Eğitim ve Sosyal İşler), Necla Dinç (Basın ve Halkla İlişkiler) şeklinde oluştu.
Başkan Aytaş yaptığı konuşmada " Çok değerli SİPER-SEN üyeleri ne mutlu ki SİPER-SEN'i yaratan değerlerin bir bütünü olarak şu an hepimiz burada toplandık. Çözüm bekleyen oldukça fazla sorunumuz var ve bizler bu sorunların neler olduğunu biliyoruz.
Çünkü hepimiz bu sorunları yaşıyoruz ve tam da bu sorunların merkezindeyiz. Bunların bir kısmı idari çözüm bekleyen sorunlar, diğer bir kısmı ise yasal düzenleme bekleyen sorunlardır.
29 Ocak 2014 tarihi Emniyet Teşkilatında görev yapan biz sivil personel için bir milat olmuştur.
SİPER-SEN kuruluş amacı, ilkesi, misyonu ve vizyonu daha kuruluş aşamasında belirlenmiş ve belirlediği hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Sendikamız, Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm sivil personelin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, mesleki hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi temel amaç saymakta, Ülkemizin üye devlet sıfatıyla onayladığı İnsan Hakları Sözleşmesi, İLO Sözleşmeleri, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Avrupa Sosyal Şartı ile diğer çok taraflı uluslar arası sözleşmelerden, Anayasa ve Yasaların, çalışanların yararına değişmesi için meşru yollardan mücadele ederek başarılı olma amacı taşımaktadır.
Yaşanacak güzel günlere olan inançlarını tüm tazeliği ile yüreklerinde taşıyan sevgili Siper-Senliler! Sendikamızı başarıya taşıyacak ve yakın gelecekte kurumun sendikası olmanın ötesinde kurumumuzun yetkili sendikası yapacak da yine bu ideale inanan sizler olacaksınız.
Sahip olduğumuz gücümüz ve davamıza olan sarsılmaz inancımızla kenetlenir ve birliğimizi korursak yaşadığımız bütün sorunları aşarız, birleşip bir olamazsak parçalanıp "hiç" oluruz.
Bu vesileyle Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası SİPER-SEN'in 1.Olağan Genel Kurulu ilkeleriyle, hedefleriyle,misyonu ve vizyonuyla, hedeflediği başarılarıyla ve sonuçlarıyla hepimize hayırlı olması" temennilerini belirtmiştir.


YENİURFA