Hayırseverlerden ilaç yardımı

Kobanili Kürtlerin yaraları sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin destekleriyle yürütülen çalışmalarla sarılmaya çalışılıyor. Özel bir ambarda toplanan ilaç malzemeleri araçlara yüklenerek Suruç bölgesine götürülmeye başlandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Yeniurfa Gazetesine yaptığı açıklamada, temel insani yardımların yanında sağlık açısından büyük önem taşıyan ilaç yardım çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Gerem, şöyle konuştu:"Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları temel insani yardım gönderirken bunun yanında da ilaç konusunda Neşet bey bize her zaman katkı sunmuştur ve sunma ya da devam ediyor, kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünde acil olarak ilaç lazım, bizde bu konuda kendisine başvurduk, gereken ilaçları kendisinde alıp göndereceğiz. Emeği ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun."

'İLAÇLARI FAKİR VE MUHTAÇ İNSANLARA ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Hayırsever Eczacı Neşet Ucmak, yıllardan beri zamanı geçmemiş ilaçları toplayarak muhtaç insanlara ulaştırmaya çalıştığını söyledi. Suruç'ta bulunan Kobanili sığınmacılara da yardım etmeye çalıştıklarını belirten Uçmak, şunları kaydetti:"Biz bu ilaçları vatandaşların elinde fazla olan ilaçlardan topluyor ve yanımızda biriktiriyoruz, imkânı olmayan fakir ve muhtaç kimselere gönderiyoruz. Bundan önce de Pakistan ve Hindistan'a bu ilaçlardan gönderdik. Şuanda ilimizdeki mevcut ilaçların değeri 300-350 milyon TL arasındadır, şuanda göndereceğimiz ilaç 50 bin TL çıvarında bir ilaçtır. Şuanda bize ilaçları toplamak için verdikleri yer çok küçük bir yer tahsis edilmiş durumda ilaçlar hepsi üst üste atılıyor, ilaç bize çok geliyor ama yer dar olduğu için sıkıntı yaşıyoruz, o yüzden ilgili kuruluştan ve yetkililerden bu yönde bir talebim olacaktır."

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YER TEMİNİ İSTİYORUZ'

Yardım çalışmalarında toplanan malzeme ve ilaçların depolanması için yer sıkıntısı yaşadıklarını belirten sivil toplum kuruluşu gönüllüsü Yusuf Mert,"Çocuk hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek beyefendi ve hekim arkadaşları bizlere her zaman destek oldular ve halende olmaya devam ediyorlar. Neşet beyinde söylediği gibi bize bir yer tahsisi yapılırsa en azından gelen araçlar burada sıkıntı yaşıyorlar o sıkıntının da önüne geçmiş olunur."diye konuştu.       ŞAHBAN KILIÇ