Gurbetteki vatandaşlarını yalnız bırakmadılar

Suriye'de faaliyet gösteren Çok Hayırsevenler Yardımlaşma Derneği, Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan vatandaşlarına günde 3 öğün yemek hizmeti veriyor. Çatışmalar nedeniyle ülkelerinden kaçan 180 bin civarındaki Suriyeli Kürt, sığındıkları Türkiye'de hayata tutunmaya çalışıyor. Türkiye, başta Türk Kızılayı ve AFAD olmak üzere diğer yardım kuruluşlarının da desteğiyle misafirlerinin en iyi şartlarda konaklama, barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Suriye'de faaliyet gösteren Çok Hayırseverler Yardımlaşma Derneği de vatandaşlarını gurbette de yalnız bırakmamak için seferber oldu. Dernek gönüllüsü 8 kişilik ekip, Suruç ilçesindeki Onbir Nisan Karakolu bahçesindeki geçici barınma merkezinde konaklayan yaklaşık bin Suriyeli'ye 3 öğün yemek ikramında bulunuyor.

AVRUPA'DAKİ HAYIRSEVERLER YARDIM EDİYOR

Dernek sorumlusu Zerif Hacima, yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaş mağdurlarına destek olmak amacıyla iki yıl önce kurulan derneğin Avrupa ülkelerindeki hayırseverlerin yardımıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Derneğin Suriye'de 3 ayrı merkezde çalışma yaptığını belirten Hacima, Türkiye sınırına yakın bölgede oluşturdukları depodan aldıkları gıdalarla yemekleri hazırladıklarını ifade etti.
Bazı sığınmacıların da kendilerine dağıtımda destek olduğunu dile getiren Hacima, ''Avrupa ülkelerindeki 8 yardım kuruluşunun desteğiyle derneğimizin masraflarını karşılıyoruz. İlk defa Türkiye'de vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini burada oluşturduğumuz çadırda hazırlıyoruz'' diye konuştu.
Sığınmacılar ise Türkiye'de kendi ülkelerine ait bir yardım kuruluşunun faaliyet göstermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.