Kalifiye eleman ihtiyacı şimdi hatırlandı!

Şanlıurfa'nın kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesine yönelik adımlar atılmaya başlandı. Mezun öğrencileri izleme ve becerikli uzmanlar sınıfı (modbüs) projesi Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Projenin detayları sanayicilere, eğitimcilere ve öğrencilere anlatıldı. Projeyle mesleki ve teknik öğretmenlerin profesyonel yeteneklerinin geliştirilmesi, işletmeler ile mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında diyalog ve işbirliğinin arttırılması ve meslek lisesi mezunlarının girişimcilik alanında güçlendirilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar sanayinin kalife eleman ihtiyacının giderilmesine yönelik adımların atılmaması kentte birçok noktada sıkıntıya yol açıyordu. Donanımlı personel ihtiyacı her zaman şehir dışından getirtilerek çözülmeye çalışılıyordu. Bu adımla geç kalınmış çalışmanın hayata geçecek olması sevindirici nokta oldu. 

'ÖĞRENCİLER HAZIR
HALE GELECEK'
Tanıtım toplantısında konuşan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci projenin önemine dikkat çekti. İlci, yapılacak bu projeyle öğrencilerin gerek sanayi de gerekse de iş hayatında çok önemli katkılar sağlayacağını öngörüyoruz.
İlci,"Bu proje sayesinde öğrencilerimize gerek sanayide olsun, gerek iş hayatında olsun ve gerek bürokraside olsun bir takım bilgilerin aktarılması, verilmesi ve onun işe hazır hale getirilmesi noktasında çok önemli bir proje."diye konuştu.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, projenin bütün öğrenciler açısından çok önemli projeyi bir kariyer merkezi olarak gördüğünü belirtti. Mezun öğrencilere yönelik uygun maaş koşullarının ve imkânlarının oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Duman, şunları kaydetti:"Çok fazla imkanımız yok. Gerek üniversitemizde, gerek okullarımızda. Belki bir ilk çalışma olacak."ifadelerine yer verdi.
Mezun öğrencileri izleme ve becerikli uzmanlar sınıfı (modbüs) projesiyle teknolojinin ve küresel ekonominin ihtiyaç duyduğu becerilere sahip gençlerin yetiştirilmesi önem taşıdığı belirtildi.
Çağdaş teknolojiyi yakalamak, hatta ona yön verebilmek için, mesleki teknik eğitimin yetiştireceği kişilere /yaratıcılık, problem çözme ve bilgi donanımını el becerisi ile birlikte kullanma yeteneklerinin geliştirilecek.
Ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkeler, hızlı ekonomik ve teknolojik değişimlerle rekabet edebilmek için üretimlerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
Hedef gruplar olarak mesleki ve teknik eğitimden mezun olmuş öğrenciler, mesleki ve teknik eğitimde görev yapan öğretmenler, mesleki ve teknik eğitimde okuyan öğrenciler, kamu meslek kuruluşları olduğu belirtildi.
Toplantıya Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, kurum amirleri, okul yönetimi ve STK temsilcileri katıldı.

ZEKİ ALTUNDAĞ