Üniversite öğrencisinin 'ulaşım ve yurt' feryadı

Harran Üniversitesi'nde 2014-15 akademik eğitim- öğretim yılı başladı. Fen-Edebiyat Fakültesi Amfi töreninde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmalarında üniversite öğrencilerinin sıkıntıları damga vurdu. Ulaşımdaki sıkıntılar, yurt sıkıntısı ve üniversitedeki bölüm eksikleri açılışın gündem maddeleri oldu.

'YURT VE ULAŞIM SORUNU TEMEL SIKINTIMIZ'

Harran Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Hatice Alan, salondakilere yaptığı konuşmada, 20 bin öğrenci sayısını bulunan üniversitenin sosyal, kültürel ve sağlık alanındaki gelişmelerin sağlanmasını isteyerek 'hukuk, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinin Harran Üniversitesi'nde açılması gerektiğinin öneminden bahsetti. Alan, son yıllarda artan öğrenci kontenjanlarına değinerek yeterli olmayan yurt kapasitelerinin artan ihtiyaca cevap veremediğin altını çizdi. Alan, şunları kaydetti:"Özellikle Osmanbey Kampüsü içerisinde ivedi bir şekilde yurt sayılarının artırılmasını istiyoruz. Kent merkezinden gelirken otobüs seferlerinin artırılması, rayli sistemin getirilmesini istiyoruz. Uzun zamandır gündemimizi meşgul eden ancak hala somut adımlar atılamayan ulaşımın çözülmesi için yetkilerden bir an önce çözüm bekliyoruz."dedi.

MUTLU:'YAŞANAN OLAYLAR ÜNİVERSİTEMİZİ ETKİLEMEDİ'

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu duygu dolu veda konuşması yaptı. 8 yıldır rektörlük görevini yürüten Mutlu bu sene 8. ve son yılı olduğunu belirterek 8 yıl içerisinde üniversiteye yapılanlar hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa sınırında yaşananlara da değinen Mutlu; " Burası bir eğitim yeri tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Yaşanan olaylar üniversitemizi etkilemedi. Sınırda yaşanan olayların biran önce bitmesi temennisinde bulunuyorum. Biraz önce öğrenci arkadaşımızın söylediği eksiklerin çoğunu giderdik ve gidermeye devam ediyoruz. Toplam 21 Bin kişi şuanda üniversitemizde eğitim görüyor. Bu sene yeni gelen 5bin öğrencimize başarılar diliyoruz."şeklinde konuştu.

KÜÇÜK:'TÜM BÜYÜK FİRMALARIN ARKASINDA ÜNİVERSİTELER BULUNUYOR'

Harran Üniversitesini ilk gördüğünde hayran kaldığını belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,"Ben ilk geldiğim sıra üniversiteyi ziyaret etme fırsatım oldu. Burayı gezdikten sonra hayran kaldım.
Bizim zamanımızda böyle aktiviteleri yapacağımız alanlar yoktu. Sizler burada okuyorsunuz ve çok şanslısınız. Dünyadaki büyük firmalara bakıyoruz isimlerini biliyoruz ama arkalarında bir üniversite olduğunu bilmiyoruz.
Tüm büyük firmaların arkasında bir üniversite kesinlikle var. Bu üniversitede genç beyinler projeleri üretiyor büyük firmalar ise faaliyete geçiriyor bu nedenle üniversitenin önemi çok büyük."ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Rektör İbrahim Halil Mutlu, Prof. ve Doçent olan öğretim görevlilerine cübbelerini giydirdi. Harran Üniversitesi'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, öğretim görevlileri, öğrenciler ve yakınları katıldı.
ZEKİ ALTUNDAĞ