Barışa, dayanışmaya ve sağduyuya çağrı yaptı

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu yaptığı yazılı açıklama ile Kobani'de yaşanan olayların Türkiye'de de yankı bulması üzerine vatandaşları dayanışma ve sağduylu olmaya çağırdı.
Kobani' de yaşanan vahşet ve olası bir katliam, yüreğinde vicdan taşıyan her insanı etkilediğini vurgulayan Dervişoğlu, "Halk olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Eşit şartlarda gerçekleşmeyen bir savaş yaşanmaktadır. Daha doğrusu, etrafı kuşatılmış bir kentte bulunanlar kıyımdan geçirilmek istenmekte ve tek yardım alabilecekleri Türkiye' den kendilerini savunmaya yönelik yardım talepleri geri çevrilmekte, bu da halkta umutsuzluğa yol açmakta, iki halk arasındaki güvenli gelecek oluşturmaya yönelik sürece darbe vurmaktadır." Dedi.

SÜRECE ZARAR VERİYOR

Yaşanan olayların çözüm sürecini zarar vereceğinin altını çizen Dervişoğlu, "Çözüm sürecine zarar vereceği gün gibi ortada olan bu duruma ortak bir çözüm arayışının yararlı olacağı ve ülkede baş gösteren olayların olumsuz sonuçlar doğurabilecek potansiyele sahip olduğu görülmektedir. Hükümet yetkililerinden, şartları zorlamasını beklemekteyiz. Kürtlerin, bu zor günlerinde, tek kanalları olan kapıdan Kobani' ye koridor açmanın yollarını aramalılar.
Kobani' ye uygulanan ambargo acımasızdır ve kabul edilemez. Çünkü bu ambargo, Kobani için ölüm demektir. Dünyanın herhangi bir yerinden yardım almalarını engellemektedir. Ambargo derhal kaldırılmalıdır." Şeklinde konuştu.
Kobani halkıyla dayanışma amaçlı sokaklarda başlayan gösterilerin anlamlı olduğunu söyleyen Dervişoğlu şunları kaydetti: "İçinden geçilen süreci daha da içinden çıkılmaz bir duruma getirmek isteyen odakların bu süreçlerde provokasyonlara başvurmaktan geri durmayacağı da görülmektedir. Dün çıkan olaylarda 14 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralıların olduğu bildirilmektedir. Sokaklarda oluşan gerginlik korkunç olaylara sebebiyet vermiş, provokatörler için uygun zemin oluşmuştur. Öteden beri fırsat kollayan provokatörler, Diyarbakır'da bunu başardılar. Farklı illerde de pkk - Hizbullah çatışması yaşandığı bir takım ülkücü gençlerinde buna dahil olduğunu duymaktayız. Bu üzücü olay keşke yaşanmasaydı. Daha önceki tarihlerde de hep uyarılarda bulunduk, yine uyarmakta yarar görüyoruz: Her ne kadar dünkü olay yaşandı ise ve bizleri derinden endişelendirip üzdüyse de; bunun burada kalmasını, uzatılmamasını, bunun nedenleri üzerinde düşünüp hataları gözden geçirip bundan sonra bu tip çatışmaların olmaması yönünde taraflardan çaba gösterilmesini bekliyoruz."

"EYLEMCİLER CAN VE MALLA ZARAR VERMEMELİ"

Koridor açılması çağrısını da yenileyen Dervişoğlu, "Tüm protestoculara ve taraflara itidalli davranmaları, halkın can ve mallarına zarar verecek hareketlerden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. Güvenlik güçlerinin, infial içinde olan halkın durumunu dikkate almasını, orantısız güç kullanmamaya özen göstermesini ve herkesin, provokasyonlara karşı uyanık olmasını bekliyoruz. Tüm kesimlerin, tepkilerinde, söz ve eylemlerinde toplumsal barışı olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmasını, sorumlu davranmasını bekliyor ve sağduyuya çağırıyoruz." Diye konuştu.
YENİURFA