İpekyol'da boş alana park yapılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in geçtiğimiz günlerde İpekyol Mahallesinde gerçekleştirdiği temaslar sırasında Büyükşehir Belediyesi'ne ait boş alana "Park mı?" "Pazar Yeri mi?" yapılsın sorularını mahalle sakinlerine yöneltmiş, akabinde kapı kapı dolaşan Büyükşehir Belediyesi görevlileri vatandaşların görüşünü almıştı.
Bunun üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 400 mahalle sakini ve mahalle esnafıyla yapılan kamuoyu yoklaması neticesinde, 288'kişi park alanı, 108'kişi Pazar yeri ve otopark, 4 kişi de kararsız kaldı.
Fikirleri sorulan mahalle sakinlerin büyük bir kısmının bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesini istemesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı bir çalışma yaptığı bölgede yaşayan vatandaşlar, istekleri üzerine başlanan çalışmalardan dolayı "İsteseydi buraya bina yapabilirdi, bizim isteğimiz doğrultusunda park yaptı" diyerek Başkan Güvenç'e teşekkür ettiler.
Ekipler, yeni yapılacak olan modern parkın; piknik masaları, oturma yerleri ve kamelya tipi pergole yapılması işlemlerine devam ederken, çimlendirmenin yapılabileceği sonbaharda da çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı öğrenildi.
YENİURFA