IŞİD'in sadırıları protesto edildi

Siverek'te toplanan bir gurup Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) protesto etti.
Mazlum Halklar Dayanışma Platformu öncülüğünde Güzelkuyu Meydanı'nda toplanan kalabalık IŞİD'in Irak ve Suriye'de düzenlediği saldırıları protesto etti.
Gurup adına açıklama yapan Mustafa Karael, IŞİD'in bir terör örütü olduğunu söyledi. IŞİD'in düzenlediği saldırıları İslam ile özdeşleştirilmesinin kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Karael, söz konusu örgütün İslam ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade etti.
İslam'da öldürmenin yasak olduğunu hatırlatan Karael, "İslam, hiçbir zaman masum, savunmasız, sivil halkı savaşın bir parçası olarak görmez. İslam, hiçbir zaman, insanların zorla İslam'a girmelerini talep etmez. İslam, sırf bir mezhebe bağlı diye bir Müslümanı öldürmeyi tasvip etmez. Allah adaleti emreder ve zulmetmekten sakındırır" dedi.
Ortadoğu'da yaşanan iç savaşların biran önce sona ermesini istediklerini aktaran Karael, bazı ülkelerin savaş krizini fırsata çevirdiğini belirtti.
Savaşlarda en çok sivil halkın zarar gördüğünü ifade eden Karael, şöyle devam etti:
"İslam dininde savaşa giden komutan, askerlerine 'Kadınlara dokunmayacaksın, çocuklara dokunmayacaksın, yaşlılara dokunmayacaksın, kiliselerde havralarda ibadetleri ile meşgul din adamlarına dokunmayacaksın, ağaçları kesmeyeceksin, yakmayacaksın' diye emir verir. Ama ne yazık ki bugün IŞİD İslam'ın adını kullanarak saldırılar düzenliyor, sivilleri öldürüyor."
Gurup, açıklamanın ardından dağıldı.