Sınır hattında hareketlilik sürüyor

Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da Türk Silahlı Kuvvetleri ile PYD mensupları arasındaki çatışmalar sürüyor. 3 askerin şehit olduğu bölgede silahlı bir grubun taciz ateşi üzerine askerlerin karşılık vermesiyle, zaman zaman çatışmalar meydana geldiğini öğrenildi. Taciz ateşinin yaşandığı bölgede takviye birlikler gönderildi. PYD'li olduğu tahmin edilen gruba ateşle karşılık verilirken şehir merkezinden takviye birlikler sevk edildi.

'VALİ KÜÇÜK; SINIRDA ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Yaşanan olaylara yönelik gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bölgede halen aralıklarla çatışmaların sürdüğü belirtti. Küçük,"Dün bir şehidimizi uğurladık, mekanı cennet olsun. Başta ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Ceylanpınar'daki olay henüz taze ve şu anda çatışma devam ediyor. Aşağı Doruklu Köyü'nde 2 veya 3 kişilik PYD-PKK militanları ile şu anda çatışma devam ediyor. Bir şey diyemiyoruz, bizde zayiat veya yaralı yoktur. Bölgeye takviye ekip gönderilmiştir."dedi.

'GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI'

Suriye sınırındaki Ceylanpınar'da 3 askerin şehit olduğu 6 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından, çatışmaların aralıklarla devam ettiği öğrenildi. Öte yandan TSK tarafından sınırdan Türkiye'ye sızan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Olası durumlara karşı vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılmaya devam edilirken Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden takviye birliklerin sevk edilmeye devam ettiği belirtildi.
ZEKİ ALTUNDAĞ