Ekinci, Başbakan Erdoğan'ın adaylığını değerlendirdi

Her gün farklı bir etkinliğini yaşandığı Ramazan Sokağı'nda kurulan platformda bir konuşma gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; "Burada açılan stantları geziyor ziyaret ediyorsunuz, bizim bu tarz faaliyetleri daha sonrada yapmamız için bir gerekçe oluşturuyorsunuz. Buraya geldiğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizler gerek sosyal belediyecilik anlamında, gerek diğer belediyecilik örnekleri konusunda emin olun, Türkiye'de marka olacak işler yapacağız. Bununla ilgili ekibimizi kurmuş bulunmaktayız. Bununla ilgili her anı değerlendiriyoruz. Sizin gibi güzel insanlara hizmetin en güzelini en kalitelisini en kısa zamanda getireceğiz. Bir kısmını getirdik, bir kısmını da planladık ama şundan emin olun, artık hiç bir şey eskisi olmayacak." dedi.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasına değinen Ekinci, "Dünya Liderimiz, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 311 milletvekilimizin imzası ile 12. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuş durumda ve bizlerde Eyyübiyeliler olarak Şanlıurfalılar olarak, inanıyorum ki yerel seçimlerde Türkiye'de ikinci ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah Türkiye'de isminden söz ettiren, en çok oyu veren il olacağız. Ben buna inanıyorum çünkü sizlerin arasında dolaşırken Sayın Başbakanımıza karşı sevginizi saygınızı gördükçe böyle bir hedefi de rahatlıkla ortaya koyuyoruz. İnşallah en yüksek oyla 12. cumhurbaşkanı olarak seçilecek. Bu Cumhurbaşkanı seçiminin diğer Cumhurbaşkanı seçiminden farkı ne, 2007'de malumunuz, saygı değer Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beyefendi, 367 meselesi çıkarıldı ama siz çok değerli halkımızın destekleriyle gönderilen vekillerimizin oylarıyla 11. Cumhurbaşkanı seçildi bütün kumpaslar bozularak tabiki. Ama bu seçim farklı bir seçim, artık millet kendi Cumhurbaşkanını kendisi seçiyor ve 10 Ağustosta sizlerin destekleri ile millet artık tamamen iktidarda olacak. 3 Kasım 2002'de başlayan milletin iktidar yürüyüşü 10 Ağustos tarihinde inşallah son dönemeçte tamamlanmış olacak ve artık hiçbir şeyin eskisi olmadığını herkes görecek sizler göstereceksiniz. 10 Ağustosta vereceğiniz oylar ve destekler için güzel hizmetlerde yanımızda olacağınız için, eksiklerde bizleri uyaracağınız için hepinize teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ramazan Sokağı'ndaki etkinlik sonrası yardımcıları Necmeddin Sağlam, Giray Küçük, Mehmet Elgün ve birim amirleri birlikte Balıklıgöl'de yapılan çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu. YENİURFA