Vatandaş 'kan bankası' istiyor

Toplanan kan bağışları kentte 'kan merkezi bankası' bulunmaması nedeniyle Gaziantep'e gönderiliyor. Vatandaşlar acil durumlarda rahatlıkla ulaşabilecekleri 'kan merkezi bankası'nın Şanlıurfa'da da oluşturulmasını istedi.
Şanlıurfa kan bağışında çok duyarlı illerin başında geliyor. Her geçen gün kan bağış oranının arttığı kentte vatandaşlar rahatlıkla ulaşabilecekleri kan merkezi bankasının oluşturulmasını istiyor. Şanlıurfa'da oluşturulacak kan merkezi bankasının acil durumlarda hayati önem taşıdığını belirten Nihat Önal,"Şanlıurfa'da kan bankası oluşturulursa acil durumlar her hangi bir sıkıntıya karşı önlem alınmış olur. Şanlıurfa Büyükşehir oldu, 1 Milyon 800 nüfuslu bir kentte yaşıyoruz. Kurumsallaşmalar çok önemli bir noktada. Yetkililer bu noktada duyarlı olsun, teşekkür ediyorum."diye konuştu.
Yetkililere çağrı yapan Hüseyin Daş,"Şanlıurfa'ya kan bankası merkezinin oluşturulması hastalar için çok önemli. İnşallah tüm kurumlarda olduğu gibi kan bankası merkezinde kurumsallaşma bekliyoruz. Bazı acil durumlarda sıkıntı yaşanmaması için tedbir önemli durumda bulunuyor. İnşallah herkes üzerine düşen görevi yapıyor."ifadelerine yer verdi.
Öte yandan kan bankasının oluşturulması durumunda yetkililerden personel, mekân ve ulaşım sıkıntıların giderilmesi noktasında
ZEKİ ALTUNDAĞ