Haliliye'de harçlara zam yok

Birleşimde belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a boş kadrolara sözleşmeli personel alımı konusunda meclis yetkisi verildi. Ayrıca belediye hizmetleri için alınan harçlara zam yapılmaması kararı alındı.
Haliliye Belediyesi Hazin ayı ikinci birleşiminde belediyeye sözleşmeli personel alımı, belediye hizmet harçları konusunda kararlar alındı. İlk gündem maddesi olarak Haliliye Belediyesi'ne sözleşmeli personel alımı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a yetki verildi. Buna göre Haliliye Belediyesi'ne avukat, mühendis ve teknik personel kadrolarının belirlenmesi çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.
Meclisin bir diğer gündem maddeleri ise imar ve hizmet harçları oldu. Bu harçların belirlenmesinde ise 2014 yılı bütçe görüşmelerinde alınan kararlar aynı şekilde kabul edilerek zam uygulanmayacağı açıklandı. Ücret tarifeleri ise ilçe üç bölgeye ayrılarak yapılıyor.
Bu arda BDP'li meclis üyeleri belediye hizmetleri harç kalemlerinde Sivil Toplum Örgütleri'nin kurduğu stantları için ücret alınmaması talep edildi. Konun plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından karar bağlanacağı belirtildi. NAİF KAÇMAZ