Sağlık sektörünün eleman ihtiyacını İbni Sina giderecek

Şanlıurfa'nın sağlık sorunlarına çözüm bulacak Şanlıurfa Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi sektörün ihtiyacını olan personel ihtiyacını gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeniurfa Gazetesi muhabirine açıklama yapan Şanlıurfa Özel İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Elmascan, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında sağlık anlamında birçok lisenin girişimde bulunduğunu hatırlattı. Elmascan, sağlık meslek lisesi olarak kurumu açmayı hedeflediklerini belirterek sağlık sektörüne yetiştirilmiş ara eleman kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı.
Okullarının ilk yıl açılması itibariyle ara sınıflarda yeteri kadar öğrenci bulunmadığını belirten Elmascan,"Öğrencilerimizi uygulama amacıyla antlaşma sağladığımız özel bir hastaneyle uygulama alanı sağladık. Davranış biçimleri, öğrencilerin serviste çalışma esaslarını öğretmenlerimiz nezaretinde denetleniyor. Kurumdan olumlu intibalar alıyoruz öğrencilerimizle ilgili. Hedefimizde öğrencilerimizin 12. sınıfın ardından bizden mezun olduklarında KPSS'yi kazandırmak, ayrıca sağlık sektöründe rahatlıkla iş bulmalarını sağlayabilmeyi hedefliyoruz. Öğrenci sayımız yeterli, fazla alma taraftarı da değiliz. Urfa'da kaliteli, seviyeli, tertipli bir eğitim sağlamak. Öğrencilerde bizim çocuklarımızdır, sağlık sektörüne kazandırılacak çocuklara biz kendimizi emanet edeceğiz. Öğrencilerimize iyi bir şekilde yetiştirmek için emek sarf ediyoruz."dedi.
Öğrencilerin okulda normal bulundukları süre boyunca zamanlarını en şekilde değerlendirme noktasında tavsiyelerde bulunan Elmascan, şöyle konuştu:"Çocuklar, anne ve babalarında bulundukları süreden çok zamanlarını okulda geçiriyorlar. Velilerden ricamız çocukları eve geldiklerinde sorgulasınlar, eğitim-öğretim durumlarını öğrensinler. Okuldaki derslerini tekrar etmelerini sağlasınlar. Bu kriterleri sürdürürsek öğrencilerimizin profilini sağlamış oluruz. Şu anda iyi bir yerdeyiz, daha iyi bir yere gelebiliriz. Ayrıca, veliler çocukların sorunlarını dinlesinler. İş birliği içerisinde sorunların üstesinden gelinebilir. Bir sorun çıkacağını zannetmiyorum, öğretmenlerimiz el birliğiyle seferber olmuş durumda bulunuyor. Bu bizim asli görevimizdir, biz öğretmeniz."
ZEKİ ALTUNDAĞ