Türkmen'den iki kitap birden

Şair ve yazar İbrahim Halil Türkmen iki şiir kitabı ile birden okuyucularına merhaba dedi. Türkmen'in kaleme aldığı 'Çift kubbe çift minare 'Mayınlı sahalar' ve Şanlıurfa Karaköprü'de Şazeli (Ali Dede), (Ali Baba) hazretleri isimli kitapları okuyucularına ulaşıyor. Ancak emekli maaşı ile baskı masraflarını karşılayan Türkmen biraz sitemkar.
Şanlıurfalı şair Yazar İbrahim Halil Türkmen, uzun bir çalışma ile kale aldığı iki kitap ile birlikte okuyucusuyla buluştu. İlk kitabı 'Şanlıurfa Karaköprü'de Şazeli (Ali Dede), (Ali Baba) Hazretleri isimli kitabı ile karaköprü'nün geçmişine bir yolculuk yapılıyor. Bu yolculukta Allah dostu fakir babası olarak anılan Şazeli Ali Dede'ye ışık tutuyor. Karaköprü'nün şiirsel bir dille anlatıldığı kitapta şiirin tadına varmak mümkün.
Türkmen'in aynı anda okuyucusuyla buluşan 'Çift kubbe çift minare 'Mayınlı sahalar' isimli ikinci kitapta tüm şiirler toplanmış. Şiirlerin dile geldiği kitapta Şanlıurfaspor için de yazılan ve bestelenen bir şiir de var.
Kitaplarına ilişkin okuyuculara ip ucu veren Türkmen, 'Şanlıurfa karaköprü'de Şazeli Ali Dede isimli kitabımda hayır sever Allah dostu şahsiyet Ali dedeyi yad etmek istedim. Bu kitabı da kendisine atfederek, tanınması ve felsefesinin anlaşılmasına katkı sunmak istedi. Tabi Karaköprü'yü de şiirlerime işleyerek bir zamanların nar bahçelerinin merkezine olan özlemimi anlattım.
Yine Çift Kubbe Minareler "Mayınlı Sahalar" kitabımda tüm şiirlerimi bir araya getirdim. Uzun bir emek ürünü olan kitabımdaki şiirlerimin okuyucularımın ruhunu okşayacağını düşünüyorum." Dedi.
EMEKLİ MAAŞI İLE HAYAT BULAN KİTAPLAR
Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda kitapların baskılarını tamamlayan Türkmen, kitapları için sponsor başvurusunda bulunduğu tüm kurumlardan hayır cevabı aldığını ancak yılmadığını söyledi. İki yıllık bir çalışmanın sonunda kitapların tamamlandığını ve okuyucuya ulaştırdığını belirtti. Türkmen, biraz da sitem ederek Şanlıurfa'da yazar, şair ve sanatçıların değerlenin bilinmesi çağrısında bulundu. RAMAZAN GÜLER