Seçimin galipleri çiçekçileri sevindirdi

Şanlıurfa'da 30 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen belediye başkanları ve muhtarlar makamlarında ziyaretçileri kabul ederken, eli boş gelmeyen ziyaretçilerin vazgeçilmezi yeni çiçekler oldu. 

Şanlıurfa'da 30 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen belediye başkanları ve muhtarlar makamlarında ziyaretçileri kabul ederken, eli boş gelmeyen ziyaretçilerin vazgeçilmezi yeni çiçekler oldu. Seçimden sonra yaklaşık günlük 100 ziyaretçiyi kabul eden başkanların odaları çiçekçileri aratmıyor.
Çiçekçi işletmelerinin bu tip durumlardan kar etmesi sevindirirken, tebrik ziyaretlere götürülen çiçeklerin ileri dönük herhangi bir geri dönüşümü olmaması ise dikkat çekiyor.
Çiçekçiler tarafından satılan ve en ucuzu 25 ila 30 TL arası olan yapay çiçek buketleri en çok rağbet görenler arasında. Büyüklüklerine göre fiyatları da yüksek olan canlı çiçek ve minyatür süs ağaç çeşitlileri de cep yakan cinsten.
Bu tip çiçek ve süs ağaçlarının fiyatları da 250 TL'den başlıyor.
Başkan ve muhtarları sevindiren fakat ziyaretçilerin ceplerini yakan bu hediyeler çiçekçileri sevindirmeye devam ediyor.
Kent merkezinde çiçekçilik yapan vatandaş bu dönemden çok memnun. Çiçek işletmesi olan Halil Çağlayan, seçim sonunda işlerinin arttığını kaydederek, " Seçim öncesi satışlar bu kadar yoğun değildi. Özellikle belediye başkanlarını tebrik ziyaretlerine gidenlerin yoğun bir talebi bulunuyor. Satışlarımızda ciddi bir artış söz konusu. Çiçek almaya gelenler bütçesine göre çiçek alıyor." dedi.
Çiçek fiyatlarının özeliklerine göre değiştiğini aktaran Çağlayan," Bizim işletmede 15 TL'den başlayıp 250-300 TL'ye kadar çiçek bulunuyor. Seçimlerden sonra bizde satılan çiçeklerin büyük bir çoğunluğu 25 ila 30 TL aralığında değişiyor." şeklinde konuştu.
                                                                                             ORHAN KAYA