Kentte Şelli şaşkınlığı

Çeşitli sivil toplum kuruluşunun bişr araya gelerek yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterilen görevden alınmayla ilgili olarak yapılan açıklamada 'Şelli'nin daha yüksek bir makama atanması beklenirken, tenzili rütbeyle görevinden alınmış olması bizleri derinden üzmüştür' ifadelerine yer verildi.
Görevden almayı haber alan Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) başkanı Sabri Ertekin de tepki gösterdi. Ertekin yaptığı açıklamada Ertekin, "O, Şanlıurfa'nın en üst düzey bürokratıydı. İlimizin tüm sorunlarını çözmek için çalışıyordu, Ankara'da elimiz ayağımızdı. Ona sahip çıkmak zorundayız' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı imzasıyla görevden alınması Şanlıurfalıların tepkisine neden oldu. 40'a yakın sivil toplum kuruluşu, Şelli'nin görevden alınmasını ortak bir basın toplantısıyla protesto ederken, kentin en etkin STK'sı ŞUTSO'dan açıklama geldi.
Tepkiler ulusal basına da yansırken, STK'lar Şelli'nin Başbakan ve Bakan ile Şanlıurfa milletvekillerine, Şelli'nin göreve iadesi için bir mektup gönderecek.
ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şelli'nin çok başarılı bir bürokrat olduğunu, bir yanlışının da bulunmadığını buna karşın neden görevden alındığını anlamadıklarını söyledi.

ERTEKİN:"GÖREVDEN ALMAYA ANLAM VEREMEDİK"

Ertekin, "O, Şanlıurfa'nın en üst düzey bürokratıydı. İlimizin tüm sorunlarını çözmek için çalışıyordu, Ankara'da elimiz ayağımızdı. Ona sahip çıkmak zorundayız. Kırka yakın STK bir araya gelerek, ortak bir basın açıklaması yapacağız. Ayrıca Başbakan'a, bakanlara ve ilimiz milletvekillerine birer mektup göndereceğiz. Sayın Başbakanımızdan göreve iade edilmesini ya da daha iyi bir göreve getirilmesini isteyeceğiz" dedi.

40 STK TEPKİ GÖSTERDİ

Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı ve Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş da Şelli'nin görevden alınması dolayısıyla Urfa'da bir infial yaşandığını söyledi. Akbaş, Müsteşar olmasını bekledikleri Şelli'nin görevden alınması nedeniyle ildeki 40'a yakın STK başkan ve yöneticileri birlikte basın toplantısı yaptı.
Akbaş, "Şelli bu memleketin evladı. Devletin sıcak yüzünü Urfa'ya gösteren bu kişinin görevden alınması ilimizde tam bir infial, hayal kırıklığı yarattı. Biz müsteşar olmasını beklerken, görevden alınması bizi çok üzdü. Tabii ki atamalar hükümetin takdirindedir ama bunu yaparken liyakatin dikkate alınması gerekir. Ondan önce Ankara'nın yollarını bilmezken onun sayesinde hem yolları hem de devletin şefkatini, sıcaklığını öğrendik. Kaldı ki 2011 seçimlerinde kendisi Ak Parti'den milletvekili aday adayıydı. Teamül yoklamasında en yüksek oyu alanlardan biriydi. Tabii ki Başbakanın takdiridir ama halkın çok sevdiği bir isim, biz Sayın Başbakandan bu kararını gözden geçirmesini bekliyoruz" dedi.

STK'LARIN ORTAK AÇIKLAMASI:

Şanlıurfalı Sivil Toplum Kuruluşlarının bugün saat 15.00'te yaptıkları basın açıklaması şöyle:
“Bizler Şanlıurfa'da yaşayan hiçbir siyasi partiye hiç bir oluşuma hiç bir kuruma bağlı olmayan doğruların yanında yanlışa karşı duran özgür sivil toplum kuruluşlarıyız.
Bugün itibarı ile tarım gıda ve hayvancılık bakanlık müsteşarı sayın Ferhat Şelli'nin görevden alındığını öğrendik.
Ferhat bey genelde tüm Türkiye'ye özelde GAP bölgesine çok önemli hizmetler sağlamış devletin sıcak ve şefkatli ellerini tüm topluma uzatmış başbakanımızın da sürekli vurguladığı devlet millet için vardır vurgusunu fiiliyata dökmüş halktan da büyük teveccüh almış bir Urfa evladıdır
Bizler yapmış olduğu hizmetlere karşı ve bu hizmetlerin devamı için daha yüksek bir makama atanmasını beklerken tenzili rütbeyle görevinden alınmış olması bizleri derinden üzmüştür. Tabii ki bir bürokratı görevlendirmek de görevden almak da bakanlarımızın ve Başbakanımızın inisiyatifindedir. Ancak bizler Ferhat beyin şahsında devletimizin ve milletimizin onuruna gölge düşürecek hiç bir fiilinin olmadığını aksine hem başbakanımızın ve hem de yetmiş milyon Türkiye'nin arzuladığı devlet bürokrat kimliğini taşıdığının şahitleriyiz.
Gerek Başbakanımızdan ve gerekse bakanlarımızdan bu uygulamanın durdurulmasını bekliyoruz.”

FERHAT ŞELLİ KİMDİR?

1971 Şanlıurfa doğumlu olan Dr. Ferhat Şelli, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Yüksek Lisansını aynı üniversitede Tarımsal İşletmeler; doktorasını da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Tarıma Dayalı Sanayinin Ekonomik Yapısı, Finansmanı ve Sorunları üzerine yapan Şelli, 2003-2006 yılları arasında GAP İdaresi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2006 yılından düne kadar Tarım Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Şelli, Şeker Kurumu Başkan Vekilliği, Şeker Kurulu Üyeliği ve TİGEM Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.  NAİF KAÇMAZ