Yalçınkaya: Olayı tasvip etmemiz mümkün değil

Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin ardından bir grubun, milletvekillerinin bulunduğu araçları durdurduğunu ve sonrasında tartışma yaşandığını hatırlattı.
Olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve bunu tasvip etmediğini dile getiren Yalçınkaya, şöyle konuştu:
"Orada yaşanan olaylar ve gençlerin yaptığı yanlışı bizim de tasvip etmemiz mümkün değil. Başından sonuna kadar yanlış. Neden? Çünkü gelen milletvekili, ilçesine de gelebilir, partisini ya da başkanı da ziyaret edebilir. Bu yolda yapılanlar yakışıksız olmuş ve ayıp edilmiş. Olay sırasında ilçede bulunuyordum, duyar duymaz hemen olay yerine giderek duruma müdahale ettim. Olaylarla bir ilgim yok. Maalesef dünkü olay çok üzücü ve beni de üzdü. Siyasi geçmişimde böyle bir vaka yok. Ben ne diye bunları örgütleyeyim, bu işleri yaptırayım? Bunlara hiç gerek yok. Her zaman şunu söyledik; 'Hesap sorulacaksa sandıkta sorulur.' Bu, bizim dışımızda gelişen, kontrolümüzde olmayan bir hadise."
AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök, yeniden belediye başkanı seçilen Abdulhakim Ayhan'ı tebrik etmek için Akçakale'ye gelmişti. Milletvekillerinin bulunduğu konvoy, bir grup tarafından durdurulmuştu. Bu sırada yaşanan tartışmada, havaya rastgele ateş açıldığı iddia edilmişti.