HAZİNE ARAZİLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR, TARIM, DSİ SESİZ!

 

Konuyla ilgili gazetemize şikayetlerini dile getiren vatandaşlar “ Çiftçilikle alakası olmayan insanlar insanlara Devlet hazine arazilerin kapıyor, Yüzlerce, binlerce alanlık yerine zeytin, badem ekerek buralara sahiplenmeye çıkıyorlar.

Tarım il müdürlüğüne bu konuda defalarca şikayet olmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmuyor. Birçok yerde Tarım İl Müdürlüğünün devre girmesi gerekirken maalesef hiçbir gelişme olmuyor.

Tarım İl müdürü Murat Çakmaklı’ya bu konular çok defa şikayet edildi. Hiçbir gelişme olmadı. Tarım il müdürlüğünde, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde ve DSİ bu konuda ciddi sessizlik var.

Hatta bazı yerlerde rüşvet karşılığında hazine arazilerinin peşkeş çekildiği duyumlarını alıyoruz.

Kurumlar kendine gelmeli, resmiyet neyse onu uygulamalılar.

Sayın Valimize burada sesleniyoruz. Lütfen bu duruma el koyun. Şehir gittikçe çölleşiyor ve işgal ediliyor” diye görüşlerini dile getirdiler.

Ayrıca kırsal kalkınma hibelerinde damlama, sulama ekipmanları alınmadan sadece fatura karşılığı yüzbinlerce liranın usulsüz hibe verildiği; yine geçmişe yönelik hazine iadelerde Devteşti mahallesinde Çimento Fabrikasına bin dönüm alanın rüşvet karşılığında iade edildiği iddiaları var.

Kamuoyu adına Tarım il müdürlüğünün bu iddialara cevap vermesi gerekir

Bozova, Siverek, Suruç, Hivan, Viranşehir, Birecik’te bazı kirşlerin yerleşim alan ı ile ilgileri olmadığı halde köylerde hazine arazilerini kiralamaya gittikleri, bazı Kurumların il Personelininde bu yola baş vurduğu belirtiliyor. MEHMET CANBEK