Halfeti'de sahte kimlik iddiası!

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Ancak Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yaşanan seçmen taşınma iddiasının ardından bu kez taşınan seçmenlere sahte kimlik çıkarıldığı öne sürüldü. Söz konusu iddiayı gündeme getiren İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali Arusoğlu, yetkililere çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından konuyu gündeme getiren Arusoğlu, “Halfeti’den çok çirkin iddialar geliyor. Hayali olarak taşıdıkları seçmenler için sahte kimlik kartı çıkarttıkları yönünde iddialar var. Videoda kişi AKP belediye meclis üyesiymiş.

@serfalbayrak ölü taklidi yapmaya devam mı edeceksin? @EmniyetGM @UrfaValiligi bu işe artık el atmayacak mısınız? Usulsüz bir şekilde oyları taşıyın daha sonra da o oyları kullandırtmak için kendi adamlarınıza sahte kimlikler basın.

@HalfetiNufus neler dönüyor orda hiç bir yetkiliniz açıklama yapmayacak mı? Kıyamette kopsa bu oyları size kullandırtmayacağız, halkın iradesine ipotek koymanıza müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.