(ZMO) BAŞKAN ADAYI AHMET V. COŞANDAL İDDİALI

Bin altı yüz üyesi bulunan Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası kısa bir zaman sonra yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gidecek.

Urfa Ziraat Mühendisleri Odası Seçimlerinde 4 liste yarışacak. Yapılacak olan seçimler öncesi (ZMO) Başkan Adayı Ahmet Veysel Coşandal, Gap Team’da Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

“Makama değil hizmete talibiz” diyen başkan adayı Çoşandal yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da yapılması planlanan 47 Ziraat mühendisleri Odaları  başkanlık seçimi için meslektaşlarımla  yaptığımız toplantıda Sizlerin de bu toplantıya iştirak etmeniz beni son derece mutlu etti. Biz bir o kadar meşakkatli ve Kutlu yola çıktığımızda işimizin gerçekten kolay olmadığını meslek büyüklerimize ve meslekte bulunan arkadaşlarımızı ziyaret ederek ortak bir paydada hareket etmek ile ilgili bir çalışma yaptık ama Sonuçta herkes demokratik hakkını kullanarak sahaya çıktı. Benimle beraber 4 tane arkadaşım bu yola devam etmekte.

PROJELERİMİZLE VE ŞEFFAF YÖNETİM İLE GELİYORUZ!

Ben başta başkan adaylarına ve yönetimde olan tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Şu anda odamıza kayıtlı 1600 üyemiz bulunmakta bir o kadar iyi olmayan meslektaşlarımız ve Meslek Yüksekokulu da kattığımız zaman 5 bine yakın bir Yayın ve yayıncı ordusuna sahibiz. Potansiyel olarak baktığımızda Türkiye'de Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri çalışmalarına baktığımız zaman ilk 10 sıradayız. Biz arkadaşlarımızı Ziyaret ederken nasıl bir oda istediklerini nasıl bir yönetim ve Başkan istediklerini sohbet bazında çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları ziyaretleri yaparken Özellikle özel sektördeki kamudaki ve işveren kısmındaki şeffaf olabilecek. Tüm arkadaşlarımızı ziyaret ettik, nasıl bir oda istiyorsunuz, Diye sorduğumuzda ortak payda olarak şeffaf yönetim adil bir düzen istediklerini söylediler. Odanın gelir ve gider tablosunun her ay değilse de belirli bir dönem çerçevesinde kendi sitesinde yayınlanması istediklerini söylediler. Şeffaf yönetim anlayışı kapsamında her 3 ayda bir odamız bünyesinde toplantılar ve faaliyetler yapılarak tarımsal ve sorunlar tartışılıp çözümü ile çalışmaların yapılması seçim sonuçlarının açıklanmasından sonraki ilk hafta Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri odamızın yerinin değiştirilmesi ve istekler ise ailelerinde gelmelerini sağlanacaktır.

ODAMIZIN LOKALİNİ MERKEZDE BİR YERE TAŞIYACAĞIZ

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Lokali mevcut yerinde kalacak sadece odamızın yeni belirlenen yere taşınacak ve bu yer değişikliği Ziraat Mühendisleri odamıza hiçbir ek maliyet olmadan taşınacaktır. Tüm meslektaşlarımızın aileleri ile birlikte katılarak bilecek ilkbahar ayında artık bizim de ormanımız var projesi kapsamında Fidan dikim Ekim programı şenlik tadında bir program ile yapılacaktır. Yıllardır unutulan Başak balosu programının yeniden yapılması tarım ile ilgili kurumlarda koordinasyon ile işbirliğini geliştirilip güçlendirmek. Her Bir ilçede en az bir meslektaşımız yetkilendirip sorunları erken çözme konusunda adımların atılmasını sağlamak kısa vadede orta vadede ve uzun vadede yapılması planlanan birçok projemiz mevcuttur.

BÖLGEMİZDE TARIMA GELİŞTİRECEK ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ

Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı ile bölgemizde tarıma geliştirecek ekonomik sosyal kültürel değerlerimizin devamlılığını sağlamak Bununla birlikte hizmet kalitesini arttırmak üyelerimizin hakkında çıkardıklarını koruyarak bölgesel ulusal ve uluslararası platformda aktif rol oynamak. Vizyonumuz İse, Bölgesel ürünlerine marka değeri kazandırmış sahip olduğu kaynaklara değer katmış uluslararası platformda etkinliği büyük bir Ziraat Mühendisleri Odası olmak. Yola çıktığım ilk gün de başta aileme GAP bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin Karahocagil’e, Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Açıkgöz’e, GAP bölge müdürümüz sayın Hasan Kılıç’a, Genel koordinatörü Sayın Nusret Mutlu’ya, GAP tarım orman birim sorumlusu sayın Celal Kaya’ya ve tüm saygıdeğer GAP bölge Kalkınma İdaresi ailesine tüm dostlarıma teşekkür borç bilirim. Makama değil hizmete talibiz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

ŞAHBAN KILIÇ