ZARARI GÖREN URFA, DESTEĞİ ALAN ADIYAMAN!

Şanlıurfa’nın Bozova, Hilvan, Karaköprü ve Haliliye ilçelerinde geçtiğimiz aylarda etkili olan dolu yağışından sonra birçok çiftçi müracaata bulunarak afet bölgesi ilan edilmesini ve zararlarının karşılanması yönünde taleplerde bulunmasına rağmen hiçbir gelişme olmadı. Aksine komşu ilimiz Adıyaman’da ki çiftçilerin bahçeleri bizim kadar zarar görmemesine rağmen Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’ın girişimi ile çiftçinin zararının 35'i ödenmeye başlanacak.

Etkili olan dolu yağışında en çok Şanlıurfa’da bulunan fıstık havzaları ve ekinler zarar gördü. Dolu yağışından dolayı Adıyaman çiftçisi de etkilendi. Zararın çok büyüğünü Urfa çiftçisi gördü, yaşadı

Zarar ziyan yardımını hibe olarak Şanlıurfa çiftçisi yerine, Adıyaman çiftçisi aldı.

Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın’ın girişimi ile çiftçi zararının 35'i ödenmeye başlanıyor.

CİDDİ ÖDENEK AYRILDI.

Dolu yağışı sonrasında Şanlıurfa milletvekilleri ile bir kısım siyasiler zarar gören fıstık bahçelerini gezerek zararın karşılanması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtmişlerdi.

Gerek Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü ve gerekse de siyasiler konunun peşine yeterinde düşmeyince Şanlıurfa çiftçisinin zarar ve ziyanı adeta unutuldu.  

HELALI HOŞ OLSUN ADIYAMAN’A

Urfa’da hiçbir mercide bu konuda gözle görüler elle tutulur bir çalışmaya imza atılmadı. Sadece sözde kalan vaatlerin ardından Şanlıurfa çiftçisi kaderine terk edildi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız bölge çiftçileri; Tarım İl Müdürlüğü zaten ilgisiz olduğunu, şimdiye kadar çiftçiler olarak herkesin dilekçeler ile müracaat etmesine rağmen hiçbir gelişme olmadığını. Vekillerimiz sorunla ilgilenmedikleri, Adıyaman Milletvekili Aydın’ı kendi seçmeni ve hemşehrisine verdiği destek ve çabanın takdire şayan bir davranış olduğunu belirterek.

Zararı gören Urfa; desteği alan Adıyaman alkışlamak gerek. Dediler.

MEHMET CANBEK