ZAM DEĞİL, FİYAT AYARLAMASI!

Şanlıurfa’nın mutfak kültüründe önemli yer tutan tırnaklı ekmeğe yapılan fiyat düzenlemesinden sonrasında tırnaklı ve açık ekmeğin fiyatı 90 kuruşa yükselirken, somun ekmeğin fiyatı ise 1 lira olarak belirlendi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatalı zam konusunda, “Zam demek doğru değildir, biz fiyat ve gramaj ayarlaması yaptık. Yapılan zam çok cüzi bir zamdır, yüzde 5-6’lık bir zamdır” dedi.

Şanlıurfa’da sofraların vazgeçilmesi olan ve hemen her öğün tüketilen tırnaklı ekmeğin fiyatı bu günden itibaren 90 kuruşa yükseldi. Tırnaklı ekmeğin yanı sıra açık ekmek ve somun ekmeğe de zam gelirken, ekmeklerin gramajlarının da artırıldığı öğrenildi.

Açık ve tırnaklı ekmeğe 20’şer, somun ekmeğe ise 50’şer gram artırıldığını aktaran Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, zam yapmadıklarını, gramaj ayarlaması yaptıklarını dile getirdi. Karaatlı açıklamasında, “Zam demek doğru değildir, biz fiyat ve gramaj ayarlaması yaptık. Yapılan zam çok cüzi bir zamdır, yüzde 5-6’lık bir zamdır. Fiyat olarak gözle görülür bir artış olsa da biz ekmeğin kalitesi için gramajını da yükseltmiş oluyoruz. Burada tırnaklı ve açık ekmeklerimiz 20’şer gram, somun ekmeklerimizi de 50’şer gram artırdık. Yönetim kurulu olarak 180 gram tırnaklı ekmeğin 90 kuruştan, 170 gram açık ekmeğin 90 kuruştan, 250 gram somun ekmeklerimizin ise 1 liradan satılmak üzere arz etmiş bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

MEHMET ER