Yetimler onlarla "bayram" ediyor

Şanlıurfa'da yetim ve öksüzlere sahip çıkmak amacıyla 20 arkadaş tarafından kurulan Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneği, ramazanda 15 bin çocuğu giydirmeye hazırlanıyor.
Kentte 2006'da faaliyete başlayan ve yıl boyunca yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuklara giyim, burs, yiyecek, barınma gibi yardımda bulunan dernek, bu yıl 7 katlı yeni binasında hizmet vermeye başladı.
Hayırseverlerle yardıma muhtaç çocuklar arasında "gönül köprüsü" kuran dernek, ramazanda "Bayram Sabahı Sevincim Ol" sloganıyla 15 bin çocuğu yeni kıyafetlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Derneğin genel sekreteri Bekir Türkoğlu, yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle 8 yılda önemli mesafe aldıklarını söyledi.
Her yıl binlerce çocuğu sevindirdiklerini anlatan Türkoğlu, "Kentte manevi bir eksikliği dolduruyoruz. Yetimlere sahip çıkmak ulvi bir görevdir" dedi.
Hizmete başladıkları yıl 275 çocuğa yardım elini ulaştırdıklarını anımsatan Türkoğlu, geçen ramazanda 12 bin çocuğa yeni kıyafet hediye ettikleri dile getirdi.
"ONLARI KENDİ ÇOCUKLARIMIZDAN AYIRMIYORUZ"
Kentteki yetim veya öksüz çocukları kendi evlatlarından ayırmadıklarını ve onları mutlu etmek için gayret ettiklerini dile getiren Türkoğlu, 50 lira karşılığında herkesin bir yetimi giydirebileceğine dikkati çekti.
Dernek bünyesinde bir mağazalarının da bulunduğunu hatırlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:
"Ramazanda 15 bin yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuğu giydireceğiz. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Nasıl ki kendi çocuğumuza bayramlık alıyorsak, burada da çocuklar gelecekler ve istedikleri gibi gönüllerince giyinip bayramlıklarla çıkacaklar. Her çocuğa istediği gibi kıyafet, ayakkabı, kırtasiye ve oyuncak dağıtacağız."
Türkoğlu, çok sayıda çocuğa burs verdiklerini belirtti.
Yardım çalışmaları kapsamında 20'ye yakın çocuğa ev aldıklarını hatırlatan Türkoğlu, "Bu evlerin tapularını çocukların üzerelerine yaptık. Bunun yanında 40 ailemizin evini şenlendirerek buzdolabından çamaşır makinesine, fırınından televizyonuna, halısından yatağına kadar tamamladık" diye konuştu.
AA