“YEŞİL HAYAT" RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI

 Açılış Törenine İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve il Müftüsü ihsan Açık Çalıştayın açılışına katılarak tuval üzerinde resim yaptılar.

Yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Yeşilay Şanlıurfa Şubesi yeni bir projeye daha imza attı.

Şanlıurfa Kurtuluş Müzesinde düzenlenen “YEŞİL HAYAT” temalı Resim Çalıştayının Küratörlüğünü Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünden Necla TOSMUR ve Ressam Muharrem ÇELİK’in yaptı.

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu başkanı Necla TOSMUR “YEŞİL HAYAT” temalı Resim Çalıştayı ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından geçen yıl gerçekleştirdiği, bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Birimi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle başlatmış olduğu "YEŞİL HAYAT-2" Resim Çalıştayına ayrıca Urfa Fotoğraf Evi sanatçıları da dahil edildi. Söz konusu çalıştayın amaci; dünyada, ülkemizde ve ilimizde gençliğin zararlı alışkanlıklara ve çevrelere gitmesini önleme adına ilimizde gerçekleştirilen bu ekinlik gençleri bilgilendirme kültür ve sanata yönlendirme adına oldukça önemlidir. Bu Çalıştaya katılan sanatçı ve öğrencilerimiz farkındalık oluşturarak sağlıklı birey sağlıklı toplumu estetiğe ve sanata duyarlı, gençlere yol gösterme amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlikten edindiğimiz tecrübe ve deneyimden aldığımız olumlu dönütlerden bu tür çalışmaların toplum üzerinde büyük etkisi olduğunun göstergesidir. Koordinatörlüğünü Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu’nun (Necla TOSMUR, Hadice SEVDİREN,Seval ŞİLTAK, Mehmet GEMALMAZ, Levent ÇİFTÇİ, Murat AYNELİ ve Muharrem ÇELİK ) yürüttüğü Çalıştaya 5 sanatçı, 15 öğrenci(8 Güzel Sanatlar Lisesi, 4 Bilim Sanat öğrencisi ve 3 Suriyeli öğrenci) katılacaktır. Çalıştay sürecinde çıkan eserler 8 Ocak 2018 de açılışı yapılacak olan çalıştay sergisine de Urfa Fotoğraf Evi 20 fotoğraf sanatçısıyla destek vermektedir.” Denildi.

MEHMET ER