Yeni Nesil Gazetecilere Tam Destek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Erdoğan GÜVEL; Yönetmelikte meslekle ilgili bir lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi 6 aya indirildi. Diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için basın kartı alma süresi 9 ay, ön lisans mezunları için 12 ay ve lise mezunları için 18 ay olarak belirlendi.

Basın yayın kuruluşu sahipleri veya tüzel kişi temsilcileri ile yönetim kurulu başkanları için bekleme süresi 12 ay olarak belirlendi.

Daha önce Başbakanlığa bağlı olan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYGM), yönetim sisteminde değişikliğe gidilmesi sonucu Başbakanlık kurumunun ortadan kalkmasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmıştı. Sarı Basın Kartına sahip olanlar üç şubata kadar yenilemesi lazım dedi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Urfanatik Gazetesi imtiyaz sahibi Tahir Gülebak Kursiyerlere şu mesajı verdi; Çok zor şartlarda mesleklerini icra eden, halkın gözü ve kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir ettiğini söyleyerek bu sektöre canım kızım Gülizar Gülebak’ın mesleğe olan aşkı için girdiğini belirtti.

Gülebak: Yeni Nesil Gazeteciler Kursiyerlerine gazetecilikte doğru haber yazmaktan korkmayacaksın işinde azimli olacaksın azimli ve istekli olursanız gazetecilikte çok iyi yerlere gelirsiniz dedi. Ayrıca http://www.urfanatik.com web sitesinin ve gazetelerinin başarısının da buna borçlu olduklarını belirtti.

 

Günbegi´den teşekkür

Yapılan program ile ilgili açıklamalarda bulunan BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Erdoğan GÜVEL ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Urfanatik Gazetesi imtiyaz sahibi Tahir Gülebak’a, bizleri ziyaret edip kursiyerlerimize tecrübelerini aktardığı için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Tahir bey’in istekli ve azimli görünen Urfalı olan 1 kursiyerimizi program bitikten sonra gazetesinin bünyesinde çalıştıracağı için ve bu vesileyle şube müdürlüğü olarak düzenlediğimiz programımıza; Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin İllerinde katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ederim.” dedi.