YAZAR: ET FİYATINDA DÜŞÜŞ İÇİN KÖYLÜNÜN DESTEKLENMESİ GEREK

Bir süredir gündemi meşgul eden et fiyatları ve etlerin sadece iki markette satışı ile ilgili olarak Yeniurfa Gazetesine bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Türkiye'de 2 tane market yok. Binlerce market var bunlara da o etlerden verilmesini istiyoruz. Dedi.
Yazar yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Et fiyatlarını bugün düşürürsünüz 3 ay sonra yine aynı fiyata gelir bunun için Güneydoğu Anadolu İllerinde ve Şanlıurfa'da hayvancılık alanında büyük mera alanları bulunmaktadır. Büyük hazine arazileri bulunmaktadır. Bununla ilgili devletin bir an önce vatandaşa balık yemeyi değil de, balık tutmayı öğretmesi gerekir. Yani bu ne ile olabilir hibe yolu ile olabilir. Bir köyde 50 kişi yaşıyor ise kişi başına 10 hayvan vererek ve bu hayvanların satışı sırasında devlete bilgi verilmek üzere Et Balık kurumlarına veya ilçe Tarım müdürlüklerine bilgi verildikten sonra bu hayvanların satışı gerçekleşebilir. Bu şekilde ancak et fiyatları iner. 

HİBE YOLUYLA KÖYLERİMİZDE YAŞAYAN İNSANLARA HAYVAN VERİLMESİ GEREK

Kendi üretemediğiniz bir şeye dış ülkelere bağımlılıkla bir yere varamazsınız. Ülke gündemimizde maalesef sürekli et fiyatları düştü diye bir şey var. Bu suni gündemlerle ülkeyi kandırmayalım. 
Burada Şanlıurfalı hemşerimiz Tarım Bakanına büyük görevler düşüyor Sayın Fakıbaba'nın da bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Urfa için özellikle hibe yoluyla köylerimizde yaşayan insanlara hayvanların verilmesi ve insanların refah seviyesinin yükseltilmesi en azından ekonomik olarak bir katkıda bulunmuş olacaktır. 

TÜRKİYE'DE 2 TANE MARKET YOK

Bir başka konu ise Kasaplar konusu şu anda etler iki tane markete veriliyor. Özellikle Kasaplarımızın da bu etten faydalanıp vatandaşımıza satmasını önermekteyiz. Çünkü kasaplarımız da esnafımızdır. Türkiye'de 2 tane market yok. 
Binlerce market var bunlara da ayrıca etlerden verilmesini istiyoruz. Bu konuda Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Şanlıurfa'ya da yatırımlarını bekliyoruz." Diyerek sözlerini sonlandırdı.
RAMAZAN GÜLER