YAZAR: DEDAŞ MAALESEF GÖREVİNİ YAPMIYOR

Murat Yazar, Merkez Karaköprü ilçemizde günde üç dört defa dan aşağı elektrik gitmemektedir. Bu da oradaki ev aletlerine, işyerlerine büyük bir zarar vermektedir. Dedi.

Yazar ilçe Başkanlık binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaşanan elektrik kesintileri, elektrikte kayıp oranları ve İşkur alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Son günlerde yine DEDAŞ Şanlıurfa'da elektrik kesintileri devam etmektedir.Maalesef köylerimize Günde 6 saat ortalama elektrik kesintisi uğramaktadır.Bu konuda çiftçilerimiz perişan olmaktadır.Özellikle Merkez Karaköprü ilçemizde günde üç dört defa dan aşağı elektrik gitmemektedir. Bu da oradaki Ev aletlerine, işyerlerine büyük bir zarar vermektedir.

DEDAŞ MAALESEF GÖREVİNİ YAPMIYOR

Dedaş insanlara bol bol boş faturaları gönderiyor.İşte elektrik faturası 50 lirayı sen 150 lira doldurup gönderiyor.Kaçaktan 3-5 bin TL ceza yazıyor her bir eve meskene, Oysa Bu iyi şeyler değildir. Şanlıurfa mıza gerçekten DEDAŞ büyük bir darbe vurmuştur. Özellikle sulama sezonu başlarında yüzde 65 uygulanan elektrik indirimi Bu yıl maalesef daha kararnamesi çıkmış bulunmamaktadır. Bu konuda bir an önce Tarım Bakanlığı, Enerji Bakanlığı bu çiftçilerin sulama birliklerine yüzde 65 indirim yapması gerekmektedir. Yoksa çiftçimiz sulamasını bu yılda düzgün yapamamaktadır.

KAYIP ORANI YÜZDE 30 LARDA

Kimse Urfa’daki kayıp oranını görmemekte sadece kaçağı görmektedir. Şanlıurfa’da enerji hatları 1980’de yapılan enerji hatlarıdır. Direkler, fincanlar, trafolar eskidir. Burada maalesef yüzde 30 oranında kayıp meydana gelmektedir. Bu konuda milletvekillerimizin ve özellikle Sayın Bakanın biran önce bu elektrik indiriminin yapılması ve elektriğin Şanlıurfa’ya düzgün verilmesi özellikle kesintilerin olmaması için gerekeni yapmaları gerekmektedir.

İŞKUR ÜZERİNDE 12 BİN KİŞİ ALINIRKEN ŞUANDA BİN 200’E DÜŞTÜ

İşsizlik oranının en fazla olan illerden bir tanesinin Şanlıurfa olduğunu herkes bilmektedir. Şuanda İşkur üzerinde alınan işçiler ise daha önce yılda 12 bin kişi alınıyordu. Şuanda Bin iki yüz kişi civarında düşmüştür. Yani burada 9 bin, 10 bin civarında bir kaybımız vardır. Bunu özellikle Sayın Fakıbaba’ya söylemek istiyorum. Sayın Fakıbabaİşkur üzerinde alınan işçilerin yine 12-13 bin civarına çıkarıp işsizliği bir nebzede olsa azaltması gerekmektedir. Bu konuda gerekenin yapılması için milletvekillerimizden ve Sayın Bakanımızdan özellikle istirham ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET CANBEK