YAZIN SICAK, KIŞIN SAĞUK DURAKLAR!

Şanlıurfa genelinde yapılan otobüs bekleme durakları oturma yerleri demirden yapıldığı için yazın güneşten sıcak olması kışında soğuk havada buz gibi olması nedeniyle vatandaşlar oturmak yerine ayakta otobüs beklemeyi tercih ediyorlar.

Duraklardaki oturma yerlerinin tahtadan yapılmasını veya mevcut demirin üstüne tahta yerleştirilerek soruna çözüm olacağını belirten vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ulaştırma daire başkanlığını bu konuda duyarlı olmaya davet ettiler.

Konu ile ilgili gazetemize gelerek şikayetini belirten TOKİ Batıkent Mahallesi sakinlerinden Abuzer Badıllı şunları söyledi: “Ben TOKİ de oturuyorum otobüs duraklarında oturma yerlerinin demirden olması yazın ateş gibi sıcak, kışın buz gibi soğuk bunların tahtadan yapılmasını rica ediyorum. Benim yaşım 69 belden ameliyatlıyım. Benim gibi birçok yaşlı var. Ayakta duramıyoruz. Otobüs beklerken oturmamız lazım ama oturamıyoruz. Ulaştırma daire başkanlığına birçok defa müracaat ettim. Hiçbir sonuç alamadım. TOKİ'de 5 adet durağımız var. Toplam 500 lira masrafı ancak var. Bana ödenek yok diyorlar. Tüm yetkililerden ricam bunların bir an önce yapılmasını rica ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

AHMET AYATA