YATIRIMCILAR DESTEK BEKLİYOR

Cazibe merkezleri programının önemli kalelerinden biri olan Şanlıurfa’ya yerli ve yabancı firmalar ilgi gösteriyor.

Kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden bir olarak dikkati çeken Şanlıurfa'da, Göbeklitepe Yılı sayesinde turizmde yoğunluk yaşanıyor. Sahip olduğu değerler, sağlanan huzur ortamı ve devletin yürüttüğü çalışmalar sayesinde turizmde önemli yerlere gelmeyi hedefliyor.

YATIRIM YAPACAK İŞ ADAMLARI DESTEK BEKLİYOR

Özellikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin otel yapmayı hedefleyen yatırımcılara arsa konusunda destek vermesi halinde şehir için çok önemli adımlar atılacak.

Bu konuyla alakalı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istemesi halinde daha  önce Şanlıurfa’ya 20 milyon TL hibe yapan iş adamları ve türevleri ile iletişim halinde olan ve İsminin açıklanmasını istemeyen Urfalı işadamı ilişkilerde önayak olacağını ve belediye ile işadamları arasında köprü kuracağını açıkladı.

OTELLER YETERSİZ!

42'nci Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne dahil edilen Göbeklitepe sayesinde turist yoğunluğu yaşanan kentte, birçok otel ilerleyen aylar için rezervasyonlarını şimdiden tamamladı.

Yaşanan bu yoğunluğun devam edeceğini belirten turizmciler, Şanlıurfa’da yaşanan otel sıkıntısına da değindiler. Şanlıurfa’da otellerin yanında konuk evlerinin de misafir ağırladığını ama buna rağmen sayının yeterli olmadığını belirterek şehrimize yeni yatırımlara otellere ihtiyaç duyulduğunu belittiler.

MEHMET CANBEK