Yas programları iptal ettirdi


Şanlıurfa Gazeteciler Birliği’nin 17 Mayıs akşamı gerçekleştirmeyi planladığı 4. Geleneksel Gazetecilik Yarışması ödül töreninin de iptal edildiği açıklandı.

Soma’daki maden faciası sonrası ilan edilen ulusal yas ile birlikte tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa’da da birçok etkinlik iptal edildi. Sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının düzenlemeyi planladığı tüm etkinlikler önceki gün ilan edilen ulusal yas nedeniyle iptal edildi.

19 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL

Bu kapsamda 15-19 Mayısa tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası ile Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri iptal edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız hafta nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koyma törenine katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ile Başbakanlık genelgesine göre programların iptal edildiği bildirildi. Genelgede ‘13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciası nedeniyle, Gençlik Haftası ile Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma şeklinde icra edilmesi, diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür.’ Denildi.

GAZETECİLER BİRLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ İPTAL

STK’ların da programlarını iptal ettiği kentte Şanlıurfa Gazeteciler Birliği de 17 Mayıs akşamı düzenlemeyi planladığı  4. Geleneksel Gazetecilik Yarışması ödül törenini iptal ettiğini açıkladı.

Birlik Başkanı Veysel Polat yaptığı açıklamada 4. Geleneksel Gazetecilik Yarışması’nın 17 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ödül dağıtım törenlerini, Soma’daki büyük acıdan dolayı ileriki bir tarihe erteliyoruz. Böylesi acıların bir daha yaşanmamasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz.’ İfadelerine yer verildi.  YENİURFA