Yargıç Uğur Duman korkuttu!

HABER: ÖMER DUMAN

Evde kalp krizi geçiren Şanlıurfa Ağır Ceza Hâkimi Uğur Duman, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.

 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Ağır Ceza Hâkimi Uğur Duman, geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde kalp krizi geçirdi. İlk müdahalesi, evde misafir olarak bulunan Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Harun Atmacaoğlu tarafından yapılan Uğur Duman, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Acil Servis’te hızlı bir şekilde müdahale edilen Ağır Ceza Hâkimi Duman’ın tıkalı kalp damarı açılıp hasta servisine alındı. Serviste 2 gün yatan Duman iyileştikten sonra taburcu edildi.

 

HIZLI MÜDAHALE CAN KURTARIYOR

 

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Çiçek, Uğur Duman’ın acil servise, şiddetli göğüs ağrısı şikâyeti ile başvurduğunu belirterek, “Hasta acil servise gelir gelmez 30 dakikalık zaman içinde tıkalı kalp damarı açıldı” dedi.

 

Bu tür durumlarda hızlı müdahalenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çiçek şunları söyledi:

 

“Kalp ve damar hastalıkları dünyada başlıca ölüm nedenlerindendir. Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara, yüksek kolesterol, sedanter yaşam kalp damar hastalığı riskini arttıran başlıca nedenlerdendir. Kalp krizinde maalesef ölüm riski yüksektir. Kalp krizine neden olan durum koroner damarlar dediğimiz kalbi besleyen damarların tıkanmasına bağlı oluşur. Kalp krizi geçiren hastalarda tıkalı koroner damarların açılması çok önemlidir ve hayat kurtarıcıdır. Bu yüzden kalp krizi geçiren hastanın koroner damarları bir an önce açılmalıdır. Koroner anjiyografi ile koroner damarların görüntülenmesinden sonra bu damarlar balon ve stent ile tamamen açılabilmektedir. Bu yüzden göğüs ağrısı olan hastalarımızın bir an önce en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları önemlidir.”