Yanmaz, Kongreye katılanlara teşekkür etti

Yanmaz il başkanlığında yönetim kurulu ile birlikte yaptığı toplantıda şu görüşlere yer verdi: “24 Eylül pazar günü Urfa City Avm konferans salonunda Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoglu beyin katılımları ile Şanlıurfa saadet partisi 5.il kongremizi icra ettik. Ben buradan bütün hemşehrilerimize, kongremize teşrif eden, çiçek gönderen, telefon ile ve sosyal medya aracılığıyla tebrik eden herkesi Şanlıurfa Saadet Partisi il teşkilatı adına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Pazar günü herkes muhteşem bir kongreye şahit oldu. Doluluk, heyecan, coşku ve özellikle genel başkamızın konuşmaları umuyoruz ki akıllardan uzun süre silinmeyecektir. Bütün hemşerilerimiz şunu unutmasın ki Saadet Partisi Urfa’nın ana muhalefet partisi olarak şehrimizin bütün dertlerini haftalık basın toplantılarında dile getirecektir.

Ta ki önümüzdeki genel ve mahalli seçimlere kadar.

Allah'ın izniyle yerel ve merkezi hükümeti almaya azimli ve kararlıyız. Sonra da icraatlarımızla kendimizi anlatmaya başlayacağız. Şanlıurfa tekrar milli görüşün kalesi olacaktır.

Saadet Partisi Şahlanışının Şanlıurfa’dan bütün Türkiye’ye yayılacağını hep söylemiştik kongremiz bunun bir işaret fişeği oldu.

Irak ve Suriye Siyonist ve emperyalistler tarafından kan gölü haline ve harabeye döndürüldü, maalesef biz dış politikamızda duygusal ve platonik olarak davranıyoruz. Ya çok seviyoruz veya çok nefret ediyoruz.

Hâlbuki olması gereken diplomatik bir dil kullanmaktır. Dün bize birileri tarafından sevdirilen Esad ve Barzani bugün yine o insanlar tarafından nefret ettiriliyor. Bu tablo istikrarlı bir politika değil bilakis; zikzaklı, pusulasız ve istikrarsız bir dış politikadır.

Hem ülke içinde hem bu coğrafyada kendi meselelerimizi emperyalizm ve Siyonizmin şer emellerine alet olmadan kendimiz çözmeliyiz.

Dünyada, bölgede ve Türkiye’de Kürt halkı vardır. Bu gerçeği kimse yok sayamaz ve inkâr edilemez.

Biz Türk, Kürt, Arap hepimiz kardeşiz egemen güçler biz kardeşleri birbirine kırdırmak istiyor. Biz kardeşler olarak bu sinsi ve şeytani oyunlara alet olmamalıyız.” Dedi.

RAMAZAN GÜLER