YANMAZ: URFA BİR TARIM KENTİDİR

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz haftalık basın toplantısına tarım ve enerji ile ilgili sorunlarına ağırlık verdi.

İl başkanlık binasında düzenlenen basın toplantısında Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz şunları söyledi: “5 Nisan avukatlar günü, değerli avukatlarımızın Avukatlar gününü kutluyorum.

Ülkemizde her kesin birbiri ile davalı olduğu bir ortamda hukuk ve adalet sistemimizin tam tesis edilemediği bir zamanda iyi ki avukatlarımız var diyorum.

Yine bu hafta Polis haftası olması dolayısıyla bütün polislerimizin Polis Haftasını tebrik ediyorum.

Görevi başında canını veren polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, Görevi başında gazi olmuş polis kardeşlerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Görevi başında olan polislerimize Allah kaza bela göstermesin, sağlıklı ömürler diliyorum.

Polislerimiz, özellikle emniyet camiamız, 15 Temmuz’dan sonra zor bir dönem yaşamıştır ve yaşamaktadır.

Suçlu ile mağdurun tam ayırt edilemediği, adaletin tam tesis edilemediği bir ortamda maalesef bu camiamız büyük bir yara almıştır.

Polislerimiz gece, gündüz, soğuk, sıcak, bayram, seyran demeden ailelerini çocuklarını ihmal ederek vazifelerinin başında olmuşlardır.

Diğer devlet memurlarından ayrı olarak, mesai mefhumu da maalesef polislerimizde yoktur.

Bu polis haftasında emniyetimizi polislerimizi tekrar canı gönülden tebrik ediyorum.

ŞANLIURFA BİR TARIM KENTİDİR

GAP Projesi, enerji ve sulama amaçlı bir projedir. Bu proje kapsamında enerjide Yüzde 70’lere ulaşılmışken maalesef sulamada Yüzde 25 - 30 civarındayız.

GAP Projesinde, 1 milyon 800 bin hektar alanın sulanması hedeflenmişken bu gün ancak 450 bin hektar sulamaya açılmış durumdadır.

Son beş yılda, yağışların azalmasıyla ilimizde ve bölgemizde ciddi bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyayız. Kuraklıktan dolayı kuru tarım yapan çiftçilerimiz iflas noktasına gelmiştir.

Tarımda ana girdiler olan mazot, gübre, tohum ve ilaç fiyatları fahiş bir şekilde artmış durumdadır.

Bu durum çiftçimizi çiftini çubuğunu satarak büyükşehirlere göç etmek mecburiyetinde bırakmaktadır.

Suruç ovasıyla baraj arası, kuş uçuşu en fazla 20 kilometredir. Suruç’ta barajla sulama oranı yüzde 20- 30 seviyelerindedir. Bu bir israftır, savurganlıktır, beceriksizliktir.

Viranşehir ovası baraj sulamasından bir damla bile nasip alamamaktadır.

Su Siverek bölgemizden geçiyorken maalesef Siverek’li çiftçimiz sudan faydalanamamaktadır.

İktidar, GAP projesi kapsamında sulama konusunda projenin çok gerisinde kalmıştır.

Kuyu suyuyla sulama yapan çiftçilerimizin de en büyük derdi elektriktir.

Güneş ışınlarının dik geldiği bir bölgede devletin organizasyon ve koordinasyonuyla çiftçiye yardımcı olup güneş enerjisi sistemini desteklemesi gerekirken maalesef çiftçimizi istikrarsız ve çok pahalıya mal olan özel sektörden elektrik tedarikine mahkûm etmiştir.

Eğer bu gün tarım ürünlerini ithal eder duruma gelmişsek, kendi kaynaklarımızı beceriksiz bir şekilde değerlendiremediğimizdendir. Ayrıca sulamaya açılan tarım alanları çok bilinçsizce çarpık bir şekilde betonlaştırılmaktadır.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER