YAĞMUR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Geçen sene bölgemizde yaşanan yağış sıkıntısından sonra bu sene kış ayının başlaması ile birlikte yağan yağmurlar Buğday, Arpa ve mercimek ekimi yapan çiftçileri sevindirdi.

Şehrimizde son zamanlarda etkili olan yağışlar ekim yapan çiftçinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin en önemli tahıl ambarlarının başında gelen Şanlıurfa’da son zamanlarda yağan yağmurlar sonrası pamuk ve mısırın biçiminde zorluk ve gecikme yaşayan çiftçileri zor durumda bırakırken, kuru tarım ile ilgilenen çiftçileri de sevindirdi.

BARAJLARDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Bu yıl daha ilk ayda düşen yağış miktarı, geçen yıllara oranla fazla olması dolayısıyla barajlarda da su seviyesi yükseldi. Barajlardan faydalanamayan çiftçiler de sondajlarla sulama ihtiyacını karşılıyor. Kış ayları olması sebebiyle herhangi bir kaynak suya ihtiyaç duyulmazken, meteoroloji yetkililer, bu yıl bol miktarda yağış beklediklerini belirtti.

TOHUM İÇİN ÇOK İYİ OLDU

Yağan yağışlar, pamuk ve mısır hasadının gecikmesi ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Buğday, Arpa ve mercimeğin ekiminin yapıldığı şu günlerde tohum için çok iyi oldu. Geçen yıl ile kıyasladığımızda hububat alanları çok güzel yağış aldığını söyledi.

Başkan Eyyüpoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa son 20 gündür güzel yağış alıyor. Tarım açısından yağışlı hava her zaman iyidir. Ancak olumsuz yönleri de olabilmektedir. Sulu tarım için yoğun bir şekilde yaşanan yağışlar Kasım ve Aralık aylarında dezavantaj olabilmektedir. Son 20 gündür yağışlı hava nedeniyle pamuk ve mısırın biçilmesinde zorluklar ve gecikmeler yaşandı. Bu anlamda sulu tarım alanları için pek iyi olmadı.

HUBUBAT ALANLARI ÇOK GÜZEL YAĞIŞ ALDI

Öte yandan hububat tarım alanları için çok bereketli ve güzel oldu. Buğday arpa ve mercimeğin ekiminin yapıldığı şu günlerde tohum için çok iyi oldu. geçen yıl ile kıyasladığımızda hububat alanları çok güzel yağış aldı. Allah bereketini esirgemez inşallah. Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl nasip olmasını diliyorum.” Dedi.

MEHMET ER