YIKILACAK BİNASININ MAĞDURU OLDU

Özel bir kolejin irtibat bürosunun yıkım kararı verilen binada hizmet verdiğini belirten Çeçen, “Bununla ilgili tüm kesimlere(Emniyet Müdürlüğü, Savcılık, Büyükşehir ve Karaköprü Belediyesine) başvurdum. Yasal olarak belediyeye de yazı yazdım. Valiliği, çevre şehirciliğe, büyükşehir belediye başkanlığına yazdığım yazılara yanıt alamadım. Ayrıca Cimer'e de yazdım hukuk mağduruyum. Ben şu anda bu konuda yasal olarak gerekenlerin yapılmasını arz ediyorum.” Dedi.

Mağdur olduğunu ifade eden Mehmet Çeçen yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Ben Mehmet Çeçen, Hukuktan dolayı çok büyük mağduriyet yaşıyorum ve hukuk mağduru olarak şu anda konuşuyorum. Karaköprü Narlıkuyu mahallesi Mehmet Hafız bulvarı 35 metre yol üzeri

1144. Sokak No. 2 bulunan tapusu benim adıma olan binamda özel bir kolej kiralamış oturmakta. Diğer Dairelerde yabancı uyruklu kim olduğunu, bilmediğim kişiler oturmakta, Yapı takip tutanağı verilen 2007 yılında çıkan deprem yönetmeliğine aykırı bulunan iki kolon ve perde betonu bulunmayan yıkım kararı verilip Yapı takip tutanağı ile 2015 yılında yapılan kontroller de ruhsata ve deprem yönetmeliğine aykırı olduğundan dolayı yıkılmasına karar verilmiş ve mühürlenmiştir. Bu mührü şu anda oturan kolej elektrik ve su abonesi olmadığı halde açılış ruhsatı da olmamasına rağmen oturmaktadır. Binanın elektrik ve su abonesi yoktur. Suyu ana kanaldan elektriği de aydınlatma direğinden çekerek kullanmaktadır. Yasalara aykırı bir şekilde iştigal etmektedir. Binada 8 daire ve 2 dükkan bulunmaktadır. Binada Benim tanımadığım Yurtdışından gelen nüfusta kaydı olmayan, muhtarda adı olmayan, oturum izni olmayan kişiler orada ikamet etmektedir. Yasada diyor ki iskan ruhsatı olmayan yere elektrik su kanalizasyon kullanan kişiler suçludur. Binanın tapusu benim adıma olmasına rağmen hukuk mağduru olmuş durumdayım. Bununla ilgili tüm kesimlere başvurdum. Yasal olarak belediyeye de yazı yazdım. Valiliği, çevre şehirciliğe, büyükşehir belediye başkanlığına yazdığım yazılara yanıt alamadım. Ayrıca Cimer'e de yazdım hukuk mağduruyum. Ben şu anda bu konuda yasal olarak gerekenlerin yapılmasını arz ediyorum.” Dedi.

MEHMET CANBEK