VELİLERDEN SERVİS FİYATLARINA TEPKİ

Bazı veliler servis ücretlerinden dolayı çocuklarının okulunu değiştirdi. Bazı öğrencilerde halk otobüsleriyle okuluna gidiyor.

Okul idareleri servislerden okula bağış aldıklarından dolayı velilerin servis ücretleri ile şikayetine duyarsız kalıyor.

Vatandaşlar, Emniyet, Belediye ve Maliyenin öğrenci servislerini denetlemelerini isterken Milli Eğitim Müdürlüğünün de devreye girmesini bağış alan okul idarecileri hakkında yasal işlem yapmasını istediler.

VELİLER İSYAN EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı UKOME ve Tescil Şube Müdürlüğü genel kurulu 2018-2019 eğitim yılında servis ücretlerini 0-5 kilometre arasını 120 TL, 5-10 kilometre arasını 130, 10-20 kilometre arasını 135 TL olarak belirledi. Genel kurul 20 kilometreden sonrası için her bir kilometreye 1.30 TL eklenmesini kararlaştırdı. Ancak öğrenci servis firmaları rayiçi uymayarak velilerden rayiç üstü ücret talep ediyor.  

YÜKSELEN FİYATLARLA İLGİLİ TEDBİRLER ALINMALI

Veliler, yeni eğitim yılın kırtasiye ve okul gereçleri açısından yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalırken, servis ücretlerindeki yüksek fiyat bütçelerini olumsuz etkileyeceklerini söylediler. Veliler, artan maliyetlerin aile bütçesine olumsuz yansıdığını belirterek, Döviz ile birlikte hemen her şeyin maliyeti arttı, okul kıyafetlerinden kırtasiye ürünlerine, servis ücretlerine kadar her şeye zam geldi. Zamlar nedeniyle her geçen gün daha da bütçemiz sarılıyor. İlkokula yeni başlayan bir öğrenci için 400 liradan fazla oranda kırtasiye ve kıyafet için harcama yapılıyor. Öte yandan servis ücretleri ile birlikte daha da arttı. En yakın mesafeye bile yüksek paralar talep ediyorlar. Yükselen fiyatlarla ilgili tedbirler alınmalı” şeklinde konuştular.

Velilerin büyük tepkisini çeken fiyat artışı ile ilgili bazı taşıma firmaları artan akaryakıt zamlarını öne sürerken bazı firmalar ise durumu UKOME'nin kendilerine rayiç bedeli belirlediğini ve bu bedel üzerine fiyatlarını belirlediklerini dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Bu tarifenin dışına çıkan ve yüksek ücret talep eden firmaları ALO-153 Hattımıza ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğüne şikayet etsinler" dedi.

MEHMET CANBEK