VATANDAŞTAN FESTİVALE TAM NOT!

Şanlıurfa’da ilk kez düzenlenmesine rağmen yapılan organizasyonlar ile halkın takdirini kazanan festival İsotun hasadı ile başlamıştı. Tarladan Sofraya İsot serüveni, isot ve çiğköfte yarışmaları ile konser programlarının gerçekleştirildiği Festivale vatandaşlar yoğun katılım gösterdiler.

Yabancı ulusal televizyonlar ve gazeteler festivalin başından sonuna kadar yoğun geçen programı takip ederek canlı yayınlarla izleyicileri ile buluşturdular.

Ulusal yazılı basında da geniş bir yer alan İsot Festivali Şanlıurfa'nın tanıtımı ve turizmi açısından da oldukça verimli geçti.

Bundan sonra da çeşitli festivaller yaparak Şanlıurfa’nın tanıtımına ve turizmine yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi şehrimizin müzik şehri olması içinde müracaat etti.

Fıstığın tescili için de girişimlerini sürdüren Başkan Çiftçi, İsot, ciğer, sıra gecesi tescillendiklerini belirtti.

İsotun hasadı, Tarladan Sofraya İsot serüveni, isot yarışması, çiğköfte yarışmaları ile konserlerin düzenlendiği URFES İsot Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen program, Ulu Camii'nin önünden başlayarak Barutçu Hanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile binlerce Şanlıurfalıyı aynı çatı altında buluşturdu.

Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluştu.

Müze alanında düzenlenen konserde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu 50 kişilik korudan oluşan Sıra gecesi ekibi, Mehmet Acet (Aşık Sefai), Münevver Özdemir ve Mahmut Tuncer, Şanlıurfalılar ile buluşarak muhteşem bir konser verdiler.

MEHMET ER