VATANDAŞLARIN HAŞERELER İLE BAŞI DERTTE!

Daha çok geceleri vatandaşların canını yakan sinekler için vatandaşlar yaz ayının yaklaşması ile birlikte belediyelerin daha etkili bir şekilde haşerelere karşı mücadele etmesi gerektiğini belirttiler.

Belediyeler sinekle mücadele konusunda sınıfta kaldı.

Şanlıurfa’da insanlar gece sabahlara kadar sivrisinek sokmalarından dert yanarak uyuyamadıkları yönünde şikayetler iletiyorlar.

Haşereler ile etkili bir mücadele sürdüremeyen belediyeler yaz ayında vatandaşlara uykusuz geceler yaşanacağına kesin gözle bakılıyor.

Bundan sonra belediyeler tarafından başlatılacak olan mücadelenin çok fazla etkili olmayacağını belirten vatandaşlar, Belediyelerimiz maalesef haşereler ile mücadele de etkisiz kalıyor. Özellikle Şanlıurfa’nın sıcak bir iklime sahip olduğunuda göz önüne aldığımız zaman durum daha da vahim bir hal almasından korkuyoruz. Sivrisineklerin yumurtlama dönemi yani larva döneminin başlangıcında etkili bir şekilde mücadele etmeyen belediyeler şimdi bu saatten sonra ne kadar mücadele etseler de boştur. Daha havalar ısınmadan geceleri evimizde rahat bir şekilde yatamıyoruz. Her ne kadar geç kalınmış olsa da ılaçlama çalışmasına hızla devam etmelerini istiyoruz. Dediler.