Vatandaş Listede Yer Almayan Büyükfırat İçin Tepki Gösterdi

Şanlıurfa'da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 6.Kongre de tekrar  İl gösterilen olan Zeynel Abidin Beyazgül'ün yeni kabine listesi oluşturdu.

Oluşan yeni yönetim  Listesinde olması gereken Mehmet Büyükfırat ismi yer almadı. Ak partinin kalkınması için sürekli yenilik peşinde olan ve halkla iç içe olan Büyükfırat’ın il yönetim  listesinde olmayışı, vatandaşlar ve partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Konu ile ilgili haber merkezimize  konuşan vatandaşlar “Mehmet Büyükfırat Urfa’mız için ve AK Parti için çok Önemli bir değer, Gerek Ak parti İl Yönetiminde, gerekse Urfaspor da hep başarılara imza atmış bir isim; her zaman Partimizin gelişmesi ve kalkınması için Çalışan Büyükfırat'ın listeye girmeyişinin anlamış değiliz; İl Başkanı, Milletvekilleri  neden böyle bir hata yaptı bunu anlamış değiliz. Bizler partililer olarak Büyükfırat'ı listede görmek istiyorduk. Hangi hesap yapılarak alınmadı bunu anlamış değiliz” diye görüşlerini getirdiler.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. GAP Arena Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, dışında vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitapta bulundu. 11 Nisan Spor Salonunda yapılan olan Kongre öncesi il yönetiminin asil ve yedek kadrosu belli oldu.

Ayrıca, Şanlıurfa'nın sevilen ve sayılan İşadamı Şanlıurfaspor'a  ve Ak partiye büyük katkı sunan Mehmet Büyükfırat'ın yeni yönetimde isminin olmaması urfa'da birçok partliliyi ve vatandaş derinden üzdü.