VALİ ERİN'DEN URFALILARA AŞI ÇAĞRISI

Vali Erin; “Şanlıurfa 81 il içerisinde maalesef halen yüzde 30 civarında bir aşılama oranına sahip en sondan 3 ilden bir tanesi durumunda.” Olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bir buçuk seneyi aşkın bir zamanda salgınla mücadelede Şanlıurfa kurum ve kuruluşları ile birlikte iyi bir mücadele örneği ortaya koydular.

Sağlık teşkilatımızın darboğaza girdiği bir dönem olmadı. Yoğun bakımlar dahil olmak üzere hastaların tedavisini hiç sıkıntıya girmeden gerçekleştirdik. Vaka sayılarını kontrol altında tutabilirdik. Geldiğimiz noktada salgınla mücadelenin tek çözümü toplumsal bağışıklığın oluşturulması bunun da tek yolu aşılamadır. Dünya genelinde milyonlarca insanın aşılandığını biliyoruz. Türkiye'de de devletimizin milletimizin birçok ülkede olmayan imkanları sağlamak suretiyle aşıya ulaşılabilirlik, erişilebilirlik konusunda hiçbir sıkıntının yaşanmadığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZA, SAĞLIK BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Vatandaşlarımız randevusuz hiçbir sıkıntı yaşamadan sağlık kurumlarına müracaat etmek şartı ile aşılarını oluyorlar. Türkiye'de de aşılama 60 milyona vardı. Aşılama sayısı yani yüzde 60'ın üzerinde bir aşılama oranı var yüzde yetmiş ile birlikte bir toplumsal bağışıklıktan söz edilebilir.

ŞANLIURFA SONDAN 3 İLDEN BİRİ DURUMUNDA

Önemli bir mesafe almış oluruz ama Şanlıurfa 81 il içerisinde maalesef halen yüzde 30 civarında bir aşılama oranına sahip en sondan 3 ilden bir tanesi durumunda. Bir kez daha bu toplantı vesilesi ile tüm Şanlıurfalı kardeşlerimize salgında ortaya koydukları mücadeleyi aşılama çalışmasında da gerçekleştirmelerini diliyor ve bu davet çağrısını yenilemek istiyorum. Türkiye ortalamasının üzerine hep birlikte Şanlıurfa'yı aşılama oranında taşıyarak toplumsal bağışıklığımızı sağlayıp insanlarımızın hayatını da bu şekilde muhafaza edebiliriz.

Bayram tatili süresince akraba dost ziyaretleri gerçekleşecek il dışından gelecek hemşerilerimiz var. İl dışında olan hemşehrilerimiz ziyaret edilecek trafik kurallarına riayet ederek yolculuk edelim”. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER