VAKIF HAFTASI KUTLANDI

Vakıf Haftası bu yıl 07-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında ''Vakıf Kuran Kadınlar'' temasıyla kutlandı.

Şanlıurfa ilinde ilk olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü kutlama komitesince Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah ERİN ziyaret edilerek hafta ile ilgili bilgi verildi.

Vakıf Haftası açılış töreni 7 Mayıs 2018 tarihinde Şair Nabi Konferans Salonunda protokol, vakıf temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı konuşmasında "7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağımız Vakıf Haftamızda bir kez daha vakıf ruhunu, vakıf bilincini ve vakıf medeniyetini anmak, değerini hatırlamak ve hatırlatmak adına bir araya geliyoruz.

Bu sene "Vakıf Kuran Kadınlar" başlığı altında kutlanan Vakıf Haftası da vakıf konusunun önemine doğrudan işaret etmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, medeniyetimizin en önemli değerlerinden ve geçmişten günümüze sosyal dokumuzun temelini oluşturan unsurların başında gelen vakıf olgusunu, sosyal, beşeri ve estetik anlamda korunup gelecek nesillere aktarılmasından ve vakıf ruhunun yaratılmasından birinci derecede sorumlu olan bir kurumdur.

Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları olarak hepimiz üstündeki büyük vebal ve sorumluluğun farkında olarak vakıf kuran atalarımızın, vakfiyelerde belirledikleri hayır şartlarına uygun şekilde faaliyetlerimizi sürdürmeye, vakıf abide eserlerimize can suyu vermeye, muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza vakıf elini uzatmaya, öğrencilerimize eğitim desteği sağlamaya çalışırken, vakıf bilincinin toplumumuzda yaygınlaştırılabilmesi için çaba sarf ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.

Haftanın kutlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Vakıf Haftasının ülkemize hayırlı olması dileği ile tüm vakıf dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. dedi.

Tören kutlama mesajlarının okunması, sinevizyon gösterimi ve hediye takdimi ile devam etti.

Tören sonrasında Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan alanda "Vakıf Kuran Kadınlar" konulu sergi gezildi ve halka lokma tatlısı dağıtıldı.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Vakıf Haftası kutlamaları hafta boyunca Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde sergi, seminer, hatim ve mevlid-i şerif okutulması, kurum ziyaretleri gibi çok sayıda etkinlikle kutlanacak.