UYUM BİZ BİZE SOHBETLER YAPILDI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile diğer göçmen grupların yoğun olarak yaşadığı illerde ev sahibi toplum ve yabancı toplumdan geniş bir katılım ile düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğin on birincisi Şanlıurfa'da başladı.

Özel bir otelde düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan ,Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yerel ve yabancı kanaat önderleri katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşın okunmasıyla başladı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan," Silahlı kuvvetlerimiz tarafından yapılmış olan Barış Harekatı kapsamında hayatını kaybetmiş olan başta Kahraman Mehmetçiğimize, yine kendi ülkesini savunmak üzere Mehmetçiğimizele beraber Omuz Omuza çarpışmış olan Suriye milli ordusunun değerli mensuplarına Allah'tan rahmet diliyoruz, yine operasyonun başladığı andan itibaren doğrudan sivilleri hedef alarak terör örgütünün attığı havan mermisi ile hayatını kaybetmiş olan ilk sivil şehidimiz olan Suriyeli 9 aylık Muhammed Omer bebeğimizi de bu vesileyle rahmetle minnetle Şükran'la Ülkemiz adına diliyorum. Göç meselesi içerisinde çok değişik hikayeleri barındıran önemli bir meseledir bu hikayenin içinde Mucizeler yer alır yer yer trajik hikayeler yer alır nereden zorluklara yer alır. Siz vatanlarını terk eden Suriyeli kardeşlerimizin sorumluluğu var. Biz sizlere ev sahipliği yapan Bu ülkenin evlatlarını bir sorumluluğu var. Bir de bunu dışarıdan izleyen üç gözlerin sorumluluğu var, süreç bittiğinde herkes şapkasını önüne koyacak ve bu süreçte yaptıklarını yapamadıklarını değerlendirecek ben bu anlamda Şanlıurfa Vali vekili ve Vali Yardımcısı olarak Şanlıurfa adına size ev sahipliği yaptığı için çok önemli kutsal Allah katında sorumlu olan görevi ev sahipliği görevini hakkıyla idame ettirmeye çalıştığı için teşekkür ediyorum"dedi.

MEHMET CANBEK